25.08.2017 u 9:53 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Napravite sami: Ulje magnezijuma protiv stresa

Nutrijenti koji se nanose na kožu se uspješno apsorbuju u krvotok. Zbog toga, ne bi trebalo ništa da stavljamo na kožu, ako ne želimo da to na kraju završi u našoj krvi. Zato, ulje obogaćeno magnezijumom ima tako dobro dejstvo na naš organizam, jer je suplement koji se unosi preko kože.

magnezijev-hlorid

ŠTA JE ULJE MAGNEZIJUMA

To zapravo nije ulje. Masno je kao ulje, ali je zapravo rastvor kristala magnezijum hlorida u vodi. Možete ga kupiti, ali je mnogo isplativije da ga napravite sami. Zbog toga što se nanosi preko kože, tijelo će uzeti onoliko magnezijuma koliko mu je potrebno. To je mnogo bolje nego uzimanje magnezijuma kao suplement, jer tako može da dođe do njegovog gomilanja u organizmu.

DOBRE STRANE ULJA MAGNEZIJUMA

Nedostatak magnezijuma je široko rasprostranjen među ljudima i upotrebom ovog ulja mogu da obnove zdrav nivo magnezijuma u organizmu. Poslije vazduha, vode i hrane, magnezijum je jedan od najbitnijih elemenata potrebnih našem organizmu. Magnezijum je bitniji čak i od kalcijuma, kalijuma i natrijuma. Milioni ljudi pate od nedostatka magnezijuma, a da to čak i ne znaju.

ULOGA MAGNEZIJUMA U ORGANIZMU

1) Preko potreban za oko 300 enzimskih reakcija u organizmu

2) Opušta mišiće

3) Održava zdrav nivo šećera u krvi

Loading...

4) Dobar je za kardiovaskularno zdravlje

5) Ključan je za balansiranje hormona kod muškaraca i žena

6) Potreban je poslije perioda izloženosti prevelikom stresu

7) Dobar je za raspoloženje i smirenje

8) Poboljšava san

9) Smanjuje simptome PMS-a i menstrualne grčeve

10) Poboljšava imunitet

11) Uklanja migrene

RECEPT ZA ULJE MAGNEZIJUMA

  • 125 ml prokuvane vode
  • 8 kašika kristala magnezijum hlodria
  • Bočica sa rasprskivačem

Pustite vodu da proključa, sipajte u staklenu posudu u kojoj ste prethodno stavili kristale magnezijum hlorida i promješajte dok se ne rastvori. Kada se ohladi, prespite u bočicu sa rasprskivačem. Ne morate da ga držite u frižideru.

KAKO NANOSITI ULJE MAGNEZIJUMA

Ako prvi put koristite ovo ulje, morate znati da vas čeka osjećaj peckanja. To peckanje se vremenom smanjuje, jer vam organizam nadoknađuje manjak magnezijuma. Može da bude pomalo neprijatno, ali je svakako vrijedno toga.

Ako vam je koža osjetljiva, iritirana, depilirana ili imate rane, osjećaćete više peckanja. Probajte prvo sa nanošenjem ovog ulja na manjoj površini, pa polako povećavajte. Primjetićete tanak bjeličasti film koji ostaje na koži kada se magnezijum sasuši. Možete ga isprati, ali morate sačekati pola sata dok se magnezijum ne apsorbuje.

DODATNA UPOTREBA OVOG ULJA

1) Ulje magnezijuma može da posluži kao jeftin i netoksičan dezodorans. Samo izbjegavajte da ga nanosite odmah po brijanju.

2) Za lagane talase, našpricajte ovo ulje na kosu i dobićete pravu letnju frizuru, kao da ste došli pravo sa plaže.

3) Koristite ovo ulje zajedno sa ulje za masažu za dupli efekat.

4) Ako imate sportsku povredu ili upalu mišića, nanesite ovo ulje da podstaknete njihovu obnovu.

5) Dodajte ulje magnezijuma u kadu, lezite i uživajte u umirujućoj i opuštajućoj kupki pred spavanje.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: