18.05.2017 u 9:46 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Svakog proljeća pravim ovaj napitak: Lak recept za pročišćavanje debelog crijeva i snižavanje krvnog pritiska

Svakog proljeća pravim ovaj napitak za pročišćavanje crijeva, mršavljenje i snižavanje krvnog pritiska. Kako biste napravili ovaj napitak za pročišćavanje debelog crijeva i snižavanje krvnog pritiska, potrebna su vam samo tri sastojka.

napitak-tonik

Proljeće je vrijeme za čišćenje. To je vrijeme da se riješite onoga što se bez sumnje nakupljalo u vama tokom zime. Danas nudimo recept koji pruža nevjerovatno toniranje. Ovo je prilično važno. Važno je za one koji žele da izgube kilograme i one kojima je stalo do njihovog zdravlja. Zašto?

Bez tonusa bi nam bilo teško da se nosimo sa svim aktivnostima koje se od nas zahtijevaju, kako na radnom mjestu tako i kod kuće. Gdje su tek one stvari koje radimo proizvoljno? Zbog toga svega je toniranje neophodno.

Uporedo sa toniranjem, ovaj napitak smanjuje želju za slatkim, pospješuje regularan rad crijeva i snižava krvni pritisak. Takođe brine i o vašoj jetri. Ukoliko imate više od 10 kilograma viška, vaša jetra je zasigurno masna. Spriječite steatozu. Započnite efikasno mršavljenje uz ovaj napitak.

Loading...

Kombinacija jabukovog sirćeta i meda izuzetno dobro utiče na tijelo. Cimet reguliše šećer u krvi dok đumbir smanjuje upalu u tijelu. Kombinacija svih ovih sastojaka pomaže prilikom čišćenja organizma od toksina.

Štaviše, ovaj tonik je bogat kalijumom i magnezijumom. Ova kombinacija je odlična za srce i regulisanje krvnog pritiska. Ovo piće ima brojna terapeutska svojstva uključujući i : zaštitu od infekcija, sprečavanje gljivičnih infekcija, olakšavanje iscrpljenosti i sprečavanje prijevremenog starenja.

Ovo je recept za iščišćavanje crijeva i snižavanje krvnog pritiska:

  • 500g tople vode
  • 4 kašike meda
  • 4 kašike sirćeta
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika đumbira

U vodu dodajte cimet, đumbir i sirće. Dobro promješajte. Istovremeno, rastvorite med sa malo vode i dodajte ga u mješavinu. Možete procijediti ukoliko želite ali ne prije nego što se svi sastojci potpuno rastvore.

Započnite svoj dan sa čašom ovog napitka, a ostatak rasporedite na jednake dijelove koje ćete ispiti u toku dana. Preporučuje se da se ispije sat vremena prije obroka. Koliko dugo je potrebno piti ovaj napitak? Tačan odgovor ne postoji, stoga o tome sami odlučujete.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: