10.10.2014 u 22:24 | Zdravlje | Komentari

Domaća mast od nevena – recept. Šta sve možete izliječiti uz pomoć ove čudesne masti.

Ako brinite o svom i zdravlju svojih najbližih, ovu mast obavezno morate imati u svojoj kući. Nezamenljiva je! Mast od nevena, pripremljena po ovom receptu je univerzalna. Koristi se kao lek i u kozmetičke svrhe. Mnogima je poznato da mast od nevena poseduje antiseptička, antibakterijska i regenerativna svojstva. Ovu mast odlično podnose deca, te se koristi protiv osipa, ojeda i dermatitisa. Za dojilje je spas za lečenje ispucalih bradavica.

Domaća mast od nevena

Domaća mast od nevena

Ova mast pomaže kod posekotina, opekotina, ujeda insekata, gljivičnih oboljenja. Štaviše, odlično se bori sa kožnim zapaljenjima, ekcemom, ožiljcima, proširenim venama koje stvaraju vensku mrežu. Veoma je efikasna za masnu kožu lica, i akne – smanjuje lučenje sebuma, čisti i sužava pore. Ako imate grubu i ispucalu kožu – ova mast će biti od velike koristi. Postoje različiti recepti za pripremu masti od nevena. Predlažem vam recept, po kom ja pripremam ovu mast. Pokazao se kao izuzetno dobar i ova mast je postala skoro nezamenljiva u mojoj kući. Priprema se zaista brzo i jednostavno, sa samo dva sastojka.

Čudesna mast od nevena. Recept.

Za pripremu masti biće potrebno:

- 10 grama pčelinjeg voska
- 120 ml ulja od nevena
- 2 šerpice

Pčelinji vosak preporučujem da kupite kod pčelara, a nevenovo ulje u biljnim apotekama. Inače, za pripremu masti, koristim domaće ulje od nevena.

Loading...

Ulje sastavljamo sa voskom i stavimo u emajliranu šerpicu, na vodenu paru, na tihu vatru.

watermarked-113

Smesu je neophodno stalno mešati do potpunog rastvaranja voska. Kad smesa postane homogena kapnite je na površinu stola i ohladiti. Mast je spremna, ako ima konzistenciju kreme. Ako je mast suviše gusta, dodajte još ulja, ako je retka – voska. Mast preručujemo u čistu staklenu teglicu i pustimo da se ohladi. Posle zatvaramo poklopcem i čuvamo u frižideru. Rok trajanja godinu dana. Po potrebi, napravite veću količinu.

watermarked-223

Ne omalovažavam druge, ali mast pripremljena po ovom receptu je zaista efikasna, zahvaljujući izuzetnim osobinama pčelinjeg voska. Po kakvom god receptu da je napravite, mast od nevena će biti od velike koristi vama i vašim ukućanima.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: