03.01.2016 u 12:26 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Čudotvorni tibetanski lijek star 2.000 godina!Protiv holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima

Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama.

tibetski-lijek

Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2.000 godina a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vijek.

Pored toga što uspješno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lijek poboljšava elastičnost krvnih sudova (spriječava pucanje krvnih sudova, a samim tim i izliv krvi), spriječava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, spriječava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Priprema: 300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti.

Loading...

Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti sud.

Isključivo na laganoj vatri ovu smješu prokuhati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Ovaj lijek uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana, a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka.

Napomena: Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana između dvije kure. Nakon izliječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja.

Zdrave osobe koje se odluče da lijek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dvije kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.

Tibetanski čaj za dugovječnost
(djumbir, limun, med, paprika i anis)

Pored starog tibetanskog lijeka navodimo i recept za tibetanski čaj koji koristi kao zaštita od stresa i produžava životni vijek.

Priprema: 2 litra vode prokuvati 5 minuta, zatim ohladiti. Kada je hladno, dodati 5 grama narendanog đumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike meda, 1 prstohvat ljute papričice i 1 prstohvat anisa.

Ovaj tibetanski čaj piti u gutljajima tokom cijelog dana ili jos bolje po 1 šolju prije svakog obroka.

Napravljena količina od 2 litra čaja dovoljna je za tri osobe.

Izvor: nezavisne

Vaš komentar na članak: