13.11.2016 u 11:01 | Recepti, Zdravlje | Komentari

RECEPT NAŠIH PREDAKA: PODMLADITE KOSTI ZA 25 GODINA I OSLOBODITE SE SVAKOG BOLA!

Ovaj lijek pomaže kod lječenja artritisa, osteoartritisa, bolova u leđima i svega što je povezano sa zglobovima, kostima i mišićima.

Kicma-ledja

Kad moderna medicina ne pomaže, najbolje se okrenuti onoj narodnoj. Vjerovatno ako pitate svoju baku što uraditi ako vas bole zglobovi, daće vam recept za “čarobnu” mješavinu.

Kažu da taj lijek pomlađuje kosti za 25 godina!

Dakle, ako osećate težinu u nogama, bolove u zglobovima, ako vas muče bolovi u leđima i imate posljedice od nekih starih povreda, ne trebaju vam skupi gelovi i masti, dovoljno je par jednostavnih sastojaka, piše Atma.

Sastojci:

  • 300 ml alkohola (70%)
  • 100 ml povidon joda
  • 10 tableta aspirina (ili andola) od 300 mg (aspirin je na tržištu još od 1899.!)

*Sve sastojke možete nabaviti u apoteci. Povidon jod je poznat kao snažan germicid širokog spektra djelotvoran protiv velikog broja bakterija, virusa, gljivica, protozoa i spora. Povidon jodirani se odlikuje istom širinom spektra djelovanja kao i jod bez nedostatka joda-žarenja, obojenja i osjetljivosti.

Priprema:

Alkohol pomješajte s jodom i dodajte izmrvljene tablete aspirina. Promućkajte i ostavite na tamnom mjestu 21 dan. Nakon tog možete koristiti lijek. Koristite ga redovno u obliku obloga ili direktnog umasiravanja na bolno mjesto.

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: