22.12.2020 u 22:36 | Ljepota, Recepti | Komentari

RIJEŠITE SE “NABORANIH RUKU”: Bore na rukama će nestati u roku od 15 minuta (RECEPT)

Ukoliko imate bore na rukama i ne zante više na koji način da ih barem ublažite, mi imamo rješenje za vas.

ruke bore 7

I naša čitateljka je koristila mnoge skupocjene kreme, ali joj nijedna nije pomogla, a zatim je uzela stvar u svoje ruke i već sada jako sretna što je tkao postupila, jer njene ruke sada izgledaju kao da joj je 20 godina.

Ova mješavina se pravi veoma jendostavno i lako, a sastojke već svi imamo u svojim domovima, što znači da se već sada možemo „baciti“ na pripremu mješavine.

Sastojci koji će vam biti potrebni za prvaljenje ove čudotvorne mješavine su lako dostupni:

Loading...

– sok od pola limuna
– 2 male kašike šećera

Priprema se na veoma jednostavan i lak način:

Sve što će biti potrebno jeste da pomiješate ova dva gore navedena sastojka, a zatim da kružnim pokretima masirate svoje ruke pomoću kružnih pokreta. Ruke zatim isprati hladnom vodom.

JOŠ TRIKOVA ZA MLAĐI IZGLED RUKU:

Staračke pjege

Staračke pjege uopće nemaju veze s godinama. One nastaju kao rezultat izlaganja suncu, a najčešće se pojavljuju kod osoba koje imaju 50-ak godina, kao rezultat dugogodišnjem izlaganju suncu u mlađim danima. Rješenje je jednostavno, svaki put prije izlaska iz kuće nanesite na ruke kremu koja ima zaštitni faktor i ponovite svaka dva sata. Čak i kratko izlaganje suncu ostavlja trag na vašim rukama, zato je bolje spriječiti dodatnu štetu.

Naborana koža

Koža na rukama se s vremenom opušta i postaje naborana. Zato je potrebno da redovito nanosite kremu da biste zategnuli kožu ruku isto kao što zatežete kožu na licu. Preporučuje se da koristite kreme koje u sebi sadrže retinol (odnosno vitamin A1), učinkoviti saveznik protiv bora, a u drogerijama možete pronaći razne kreme koje nisu skupe ili možete sami napraviti prirodni pripravak za zatezanje kože.

Otkrijte kako se riješiti bradavica na rukama i nogama!

Istaknute vene
Za početak loša vijest; istaknute vene mogu se dugoročno ukloniti samo operacijom. Međutim, postoje kreme i losioni s pigmentacijom koji služe za prekrivanje tamnih vena na rukama. Oni se moraju stavljati više puta dnevno, posebno nakon svakog pranja ruku, ali svakako su jednostavniji izbor od operacije.

Suha koža

Zategnuta i glatka koža pravi je znak mladosti, dok u starijoj dobi ona postaje suha i dolazi do pojave ljuskica i perutanja. No, ne trebate brinuti jer se ovaj problem može riješiti preko noći. Sve što trebate je napraviti piling, kako biste uklonili mrtve stanice kože, namazati ruke biljnim uljem ili maslacem za tijelo koji sadrži glicerin, omotati plastičnom folijom i navući vunene rukavice. Sve to obavite prije spavanja i otiđite spavati s rukavicama na rukama. Ujutro će vaše ruke biti nježne i glatke pa će vam izbrisati godine.

Krhki i obojeni nokti

Ako primijetite da su vam nokti tamno žuti ili smeđi, posjetite liječnika jer je moguće da se radi o gljivičnoj infekciji. Kad ustanovite da je ipak sve u redu, možete tretirati nokte na pravi način. Obojenost i krhki nokti znak su pretjeranog korištenja lijekova, dugogodišnjeg bojenja u tamno, vremenskih promjena ili dugotrajnog namakanja u vodi. Čvrstoća i smanjenje krhkosti može se riješiti uz uzimanje vitamina B, a u tamne nokte utrljajte limun i sredstvo za čišćenje proteze i ostavite 15 minuta prije ispiranja. Vaši će nokti biti zdravi i čvrsti, ali ne zaboravite ih održavati kraćima uz decentni lak kako bi cijele ruke izgledale mlađe.

Izvor: centarzdravlja

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: