12.01.2021 u 22:52 | Kućni savjeti, Zanimljivosti | Komentari

SPASITE OMILJENE KOMADE: 4 sjajna trika za vraćanje bijele boje požutjeloj odjeći

U nastavku saznajte kako da osvježite odjeću i vratite prvobitnu boju

white-3395699_1280

Koliko god da bijela odjeća izgleda privlačno i lijepo, činjenica je da nije najpraktičnija jer se brzo prlja, a od stajanja može da poprimi žutu boju ili tokom pranja u mašini u dodiru sa drugim vešom promijeni boju.

Upravo zbog svoje osjetljivosti, treba biti oprezan kod održavanje bijelih odjevnih komada. Ukoliko vam se dogodi ovaj problem, primjenite neke od ovih trikova.

Limunov sok

Loading...

Limunov sok je prirodno rješenje da požutjeloj odjeći vratite prvobitnu boju. Sipajte u šolju limunov sok i dodajte u veš mašinu zajedno sa deterdžentom. Operite odjeću na programu i temperaturi na kojima perete i inače.

Izbjeljivač

Kako biste uklonili žuti odsjaj na bijeloj odjeći, uzmite izbjeljivač s hlorom, ali prije korištenja dobro pročitajte uputstvo jer može biti opasan ako dođe u dodir sa sirćetom ili nekim hemikalijama, prenosi Better Homes&Gardens.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je sjajan saveznik u čišćenju doma, pa vam može poslužiti i kod osvježavanja odjeće. Na početku ciklusa pranja u veš mašini dodajte 2 kašike sode bikarbone s tečnim deterdžentom za veš. Ako koristite deterdžent u prahu, dodajte sodu bikarbonu tokom ciklusa ispiranja.

Destilovano bijelo sirće

Dodajte destilovano belo sirće u deo gde dodajete omekšivač. Na taj način blaga sirćetna kiselina djelovaće kao izbjeljivač.

Izvor: stil

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: