07.01.2017 u 19:28 | Kako smršati | Komentari

POZNATI DOKTOR OTKRIO: Oslobodite se masnog tkiva sa vašeg stomaka na zdrav način!

Obično kada se govori o cilju gubljenja sala oko trbuha odnosi se na dvije odvojene vrste masnih naslaga, prvi je visceralnog masnog tkiva također poznat kao aktivne masti i masti pod kožom, odnosno potkožna masnoća.

salo-sa-stomaka

Drugi je zapravo onaj koji možete “vidjeti” na svojim rukama, stomaku, bedrima ili nekom drugom dijelu tijela koji je labav i deblji.

Visceralno masno tkivo je, međutim puno teže primjetiti jer okružuje organe u vašem središnjem dijelu, kao što su pankreas, jetra, a također okružuje crijeva.

Veliki postotak visceralne masti u tijelu može uzrokovati ozbiljne smetnje u pravilnom radu jetre i spriječiti pravilne hormonalne poruke između tjelesnih vitalnih organa.

Loading...

To u konačnici može uzrokovati otpornost na inzulin što može dovesti do razvoja dijabetesa, visokog krvnog pritiska, povećati holesterol i povećavati rizik od razvoja bolesti srca…

Kako dijagnosticirati i riješiti problem?

Najbolji način da saznate ako imate previše visceralnog masnog tkiva jeste da izmjerite svoj stomak. Ako je struk veći od 30 inča za žene i 40 inča za muškarce, to je jasan pokazatelj da postoji višak masnoće, iako možda imate zdravu tjelesnu težinu.

1. Trebali biste slijediti ispravno prilagođeni plan prehrane prema vašim potrebama

Jedite svježe povrće i voće, koji su puni hranjivih tvari i vlakana koja će olakšati probavu. Morate se konzultirati s profesionalnim nutricionistom koji će vam pomoći da dizajnirate pravilan plan prehrane prema vašim potrebama, s primarnim ciljem poboljšanja zdravlja i mršavljenja.

Ograničiti konzumiranje masti na 20-30% ukupnih dnevnih kalorija, ograničiti zasićene masti pronađene u ulju i prerađenoj hrani na 7% i potpuno izbjegavati trans masti koje su najopasnije.

Plan prehrane je treba biti sastavljen od svježeg povrća i voća, i sporo probavljivih ugljikohidrata koje možete pronaći u leći, grahu i žitaricama.

2. Povećati volumen treninga, kao i intenzitet

Trening s umjerenim intenzitetom 4-5 dana sedmično je jedan od najjednostavnijih načina za održavanje zdrave razine fizičke aktivnosti. Trebate trenirati barem pola sata svaki dan, tako ćete spaliti višak kalorija koje ste konzumirali.

U vaš trening uključite hodanje, kružni trening, vožnju biciklom ili bilo čega što će ubrzati otkucaje vašeg srca, te će vas održati u kretanju puni sat.

3. Budite odgovorni i motivirani

Budući da je podržan od strane istomišljenika zajednice odličan je način da se u skladu sa svojim planom prehrane postignu ciljevi mršavljenja puno brže.

Zdravo mršavljenje je spor proces i ne treba očekivati da će se izgubiti višak masnoće preko noći, jer je dugo vrijeme da se dobije željena težinu na prvom mjestu.

Kao što smo ranije rekli, postupan i polagan gubitak težine smanjuje količinu visceralnog masnog tkiva na učinkovitiji način i eliminiše bilo kakve druge zdravstvene komplikacije.

Izvor: megagiga.info

Vaš komentar na članak: