10.07.2017 u 11:42 | Featured, Zdravlje | Komentari

(VIDEO) MAMA KOJA JE PROŠLA PAKAO: Dijete mi je umiralo, nije moglo da hoda, a doktori su nas vratili kući!

Natali Valš (35) je podijelila objavu na Fejsbuku kako bi drugi roditelji obratili pažnju i spasli svoju djecu da ne prođu pakao koji je ona prošla. Ona je upozorila druge roditelje da budu na oprezu zbog lajmske bolesti, koja je zbunila doktore – dok je njena ćerka urlala u bolovima i postala paralizovana.

dijete-krpelj

Naime, njena sedmogodišnja ćerka jednog jutra se probudila sa glavoboljom i visokom temperaturom. Djevojčica je takođe imala i fleku na desnoj strani glave, koja je trebalo da doktorima skrene pažnju. Fleka je porasla u najužasniju ranu.

“Prvo su rekli da je ujed pauka i moju ćerku su poslali kući. Kako su sati prolazili rana je postajala sve gora. Imala je bijeli i crveni krug. A temperatura nikako nije spadala”, napisala je Natali.

U tom trenutku, njena ćerka Nataša je urlala od bolova i nije mogla da pomjera glavu i vrat. Djevojčica nije mogla da hoda, osjećala je vrtoglavicu, povraćala je i boljela su je koljena. Mama Natali je bila prestravljena, jer tako nešto nikada nije vidjela u svojoj medicinskoj karijeri. Zatim je odvela ćerku u drugu bolnicu.

Loading...

“Nikada nisam vidjela da je nekom djetetu tako brzo postalo izuzetno loše”, rekla je ona. Nadala se da će u drugoj bolnici shvatiti ozbiljno stanje njene ćerke. “Nema ko je nije pogledao, od neurologa, dermatologa do stručnjaka za zarazne bolesti”, rekla je gospođa Valš.

“Svi su hteli sliku Natašine glave i bili su prestravljeni onime što vide”
, kaže majka nesrećne djevojčice, u objavi na društvenoj mreži.

Međuvremenu, njena ćerka je bila sve gore i gore, iako je primila antibiotike i druge lijekove.

Trebalo je da prođe nekoliko sati testiranja da bi doktori na kraju ustanovili da moje dijete ima lajmsku bolest. Nataša nije imala prave simptome lajmske bolesti, kao što je osip “bikovo oko”, da bi oni prvo na to posumnjali.
Bolest je napala njen nervni sistem, ali poslije prve terapije ponovo je uspjela da stane na noge. Uskoro je počela i da jede i pije. Vratila se u normalu i psihički.

“Mnogo sam zahvalna što smo došli na pravo mjesto. Molim vas da budete oprezni da biste spriječili ovako nešto. Natašu je krpelj zarazio, a ja ga nisam ni primjetila. Zato, obavezno, pregledajte vašu djecu temeljno” naglašava Natali. Nataša, koja se već vratila kući, i dalje osjeća bolove u koljenima, glavobolju i umor od ove bolesti. Osjetljiva je na svjetlo, ali skoro da se potpuno izliječila.

Simptomi lajmske bolesti

Najčešći simptomi su temperatura, glavobolja, umor i svrab koji se zove “eritrema migrans”. Bolest se liječi nedeljama, upotrebom antibiotika. Ali, ako terapija izostane, infekcija se može proširiti na zglobove, srce, nerve i može biti smrtonosna.

Šta se dešava kada ste inficirani?

* Temperatura
* Drhtavica
* Glavobolja
* Zamor
* Svrab zglobova i mišića
* Natečeni limfni čvorovi
* Eritema migrans osip

Kasniji simptomi bolesti
* Česte glavobolje i ukočenost vrata
* Artritis i bol i otečenost zglobova
* Paraliza lica (Belova paraliza)
* Podrhtavanje srca
* Problem sa pamćenjem
* Bol u nervima

 

Izvor: kurir/dailymail.co.uk

Vaš komentar na članak: