15.01.2017 u 15:23 | Featured, Zdravlje | Komentari

Što će se dogoditi ako 60 sekundi trljate kažiprst?

Dio alternativne medicine je i vjerovanje da se masažom, odnosno trljanjem prstiju na ruci može zaustaviti određena tjelesna bol

prsti-refleksologija-620x324

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u tijelu te da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može utjecati putem određenog prsta

Svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je s nekim organom te s određenom fizičkom boli. Kako biste tu bol otjerali, trljajte određeni prst i vrlo brzo bi se simptomi trebali ublažiti ili čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osjetite promjenu na bolje.

Doznajte koji prst morate trljati s obzirom na to koji vas zdravstveni problem muči:

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osjetite da vam srce kuca (pre)jako te kada se zadišete pa ostajete bez zraka.

Loading...

2. Kažiprst je povezan sa bubrezima i mjehurom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proljev. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

3. Srednji prst povezan je sa žučnom vrećicom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tijekom vožnje uhvati mučnina.

4. Prstenjak je povezan s debelim crijevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena te ukočenost i bol u vratu što može biti posljedica slabe cirkulacije.

5. Mali prst je povezan s tankim crijevom. Masirajte ovaj prst kada osjećate tjeskobu i nervozu.

Dodatan savjet: U našim dlanovima nalazi se puno živaca pa ako želite pospješiti svoje zdravlje jednostavno – pljesnite rukama.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: