15.11.2017 u 20:07 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

Područje akni na licu otkriva koji dio tijela vam je bolestan

Mapiranje lica nekada je bio vrlo važan alat u otkrivanju zdravstvenih problema i otežanog rada određenih dijelova tijela. Drevni kineski iscjelitelji znali su čitati lica

akne-lice

Drevni kineski iscjelitelji znali su kako čitati lice i prepoznati znakove da nešto u organizmu nije dobro, o kojem dijelu tijela se radi i kako si pomoći.

Vjerovali su da je bilo kakva vrsta kožnog problema (crvenilo, suha koža, akne) izravno povezana s organima, obzirom da je u tijelu sve povezano. Mapiranje lica nekada je bio vrlo važan alat u otkrivanju zdravstvenih problema i otežanog rada određenih dijelova tijela, često uzrokovanih nezdravim načinom života.

Ova tehnika oslanja se na položaj akni na licu i po tome otkrivaju problemi u tijelu.

Loading...

Na fotografiji du dobro pokazane te zone:

Pogledajte se dobro u ogledalo i obratite pažnju na ove stvari:

Akne na obrazima – pušenje, često diranje lica, nakupljene bakterije
Akne na T-zoni – stres, upotreba alkohola, previše kave, loša cirkulacija
Akne na bradi, čeljusti i dekolteu – pretjerana konzumacija škroba, Candida infekcija, hormonski problemi, pretjerana konzumacija prerađenog šećera
Ovaj popis koristan je za široko određivanje uzroka pojave akni, no vrlo precizna lokacija gdje se akne nalaze, otkriva još ozbiljnije probleme:

Područje između obrva – jetra

To može pokazivati kako jedete puno mesa te vam želudac radi prekovremeno ne bi li uspio sve to probaviti. Takav režim prehrane napor je za vašu jetru jer se ne stigne odmoriti.

Da biste riješili ovaj problem počnite se hraniti zdravije, više sirovog voća i povrća, i svakako puno više vremena provodite na svježem zraku.

Na čelu – mjehur i tanko crijevo

Akne na čelu mogu ukazivati na pretjerivanje s previše obrađenom i masnom hranom, kao i hranom koja sadrži jako malo vlakana. Također, mogu biti i znak prevelike količine alkohola i previše stresa. Sve to vodi slaboj probavi, nakupljanju otrova u tijelu i dehidracije.

Da biste riješili ovaj problem, svaki dan popijte 10 do 12 čaša vode i držite se podalje od alkohola te nezdrave hrane.

Područje oko očiju i obrva – bubrezi, želudac

Akne na ovom području može uzrokovati dehidracija prevelika konzumacija alkohola, pušenje, slaba cirkulacija i oslabljeno srce.

Rješenje je, naravno, izbjegavanje alkohola i kofeina, i pijenje puno vode.

Desni obraz – pluća i respiratorni sustav

Pojava akni na toj zoni znak su povećanog onečišćenja zraka, alergije, problema sa želucem, pretjeranog unosa šećera, stresa kao i doticaja kože s prljavim jastukom ili mobitelom. Ako ih imate na tom mjestu, svakako prestanite pušiti.

Lijevi obraz – jetra

Akne na lijevom obrazu mogu ukazivati na prejedanje, lošu apsorpciju nutrijenata, na život pod prevelikim stresom. Zatim, mogu biti znak problema s probavom, život u okruženju s nekvalitetnim zrakom te doticaj s prljavim jastukom ili mobitelom.

Na nosu – srce

Nos je izravno povezan sa srcem, problemima sa tlakom i lošom cirkulacijom. Također, uzrokovat će ih i nadutost, zatvor, loša prehrana, gastrointestinalna neravnoteža, loša probava i preveliki unos soli. Ako imate akne na nosu, počnite više vježbati, zdravije se hraniti i smanjite unos soli.

Oko usta – crijeva i hormoni

Akne na ovim područjima često su uzrokovane hormonalnom neravnotežom, a mogu nastati i zbog poremećaja u radu reproduktivnih organa, zbog menstrualnog ciklusa te radi loše probave i zatvora.

Na bradi – želudac, bubrezi, reproduktivni organi

Pojava kani na ovom području može ukazivati na probleme s hormonima, ginekološkim stvarima te na neravnotežom u radu bubrega. Također, pojavljuju se i zbog masne hrane te dehidracije. Poradite na zdravijoj prehrani i pijte puno vode tijekom dana.

Na vratu – štitnjača

Ako imate akne na vratu, to može ukazivati na probleme u radu štitnjače.

Čeljust – želudac, loša higijena

Uzrok akni na čeljusti zna biti hrana bogata mastima kao i prljavština.

Uši i sljepoočnice – bubrezi

Može ukazivati na dehidraciju tijela, slabu cirkulaciju limfe, pretjeranu konzumaciju masne i previše obrađene hrane. Također, akne se na tom području mogu pojaviti i zbog stresa te pojačane proizvodnje masnoće, otkriva mysticalraven.com.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: