10.06.2017 u 8:39 | Zdravlje | Komentari

Ovo je nešto sto vam ginekolozi nikad neće reći! Ovi sastojci zauvijek uklanjaju gljivice i bakterije!

Stručnjaci tvrde da  sve žene ponekad ili često pate od vaginalne infekcije tokom života. Postoje mjere za sprečavanje ove infekcije, ali u nekim prilikama baš nisu učinkovite.

zene-ginekolog

Kao žena znamo koliko je važno da držimo intimno područje zdravo i čisto. To je razlog zašto smo uvijek u potrazi za različitim vrstama intimnih proizvoda za čišćenje koji nam nude mnoge stvari, ali na kraju dobijemo ništa.

Osim činjenice da su ovi proizvodi su ponekad vrlo skupi, u mnogim slučajevima su kontraproduktivne za naše zdravlje, jer sprečavaju vaginu da bude čišćena na prirodan način, što može dovesti do više neugodnosti nego koristi. Obično kemikalije stvorene za intimno čišćenje utiče na našu vaginalnu floru te može uzrokovati bržu pojavu infekcija i gljivica, i stanja kao što su suhoća.

Međutim, bitka nije izgubljen jer majka priroda nudi puno saveznika, koji su nam od pomoći kod uravnoteženja naše vaginalne flore.

Loading...

Uz ove prirodne sastojke za ispiranja zauzvrat ćete dobiti zauvijek uklonjanje  gljivica i bakterija iz vašeg intimnog dijela. To je razlog da što vam ginekolog nikada neće reći za njihovoj upotrebi, jer ste onda prisiljeni da posjetite njihove ordinacije i da trošite novac.

Bijeli ocat: Neophodno je i ključan za otklanjanje gljivica, bakterija i neugodnih mirisa u intimnom području. Ono što treba učiniti je da pomiješate dvije kašike sirćeta u pola litru vode i isperete vaginalno područje. (Ne bi trebalo da prelazite omjerod octa, jer možete iritirati područje).

Aloe vera: aloe vera  je biljka koja svako treba imati u svom domu jer  joj je prirodom dano da leči sve. Sa svojim ljekovitim i hidratantnim svojstvima ispunjava svoj zadatak održavanja optimalnog intimnog zdravlja. Koristite je tako da izvučete gel iz biljke i potopite ga u dvije čaše vode. Od dobijene smjese stavite oblogu na intimno prodručje, neka stoji pola sata a poslije se isprite sa dosta tople vode.

Jabukovo sirće: Ocat jabučni, također poznat kao jabukovo sirće. Ako imate kadu, ono što trebate učiniti je da u kadu naspete nešto vodu (dovoljno da se potopite) i dodajte pola šoljice jabukovog sirćeta, zatim lezite i opustite se 10-20 minuta. Ugodni i korisno.

Limun: Pripremite infuziju od pola litre vode  i nekoliko listova limuna, ostavite na ringlu i krčkajte 15 minuta, a zatim ostavite da se prohladi, i kada bude mlako stavljate obloge na intimno područje.

Dodatne preporuke za intimno zdravlje:

  • Pijte puno vode tokom dana da biste eliminisali toksine.
  • Jedite prirodni jogurt svaki dan.
  • Nosite pamučno rublje.
  • Izbjegavajte proizvode za vaginalnu higijenu kao što su dezodoransi, mirisni wc papir i vaginalni gelovi jer oni mijenjaju prirodnu pH vagine.
  • Koristite neutralne ili vrlo blage sapune za intimnu higijenu da ne mijenjaju vaginalnu kiselost.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: