15.09.2015 u 22:22 | Zdravlje | Komentari

Kako ukloniti glavobolju bez lijekova za 3 minute.

Iz ličnog iskustva svima vam je poznata podmukla glavobolja, i zato vas ovaj savjet neće ostaviti ravnodušnim..

Masaža glave – način poboljšanja protoka krvi problematične zone, oslobađanja od stresa, takođe, jedan je od načina smanjenja bola, piše uspesnazena.com!

glavoboljaa

Predlažemo vam metodu koja će vam, ponekad, pomoći bolje nego tablete.

Masaža peškirom – djelotvoran način uticaja na cirkulaciju krvi u oblasti glave i vrata, što pomaže uklanjanju bolova. Sem toga, masiranje glave je veoma prijatna procedura. Kako uraditi terapeutsku masažu glave pomoću peškira:

Loading...

– Odaberite pravi peškir – ne suviše debeo. Smotajte ga u prilično čvrst valjak koristeći spiralne pokrete.

– Dobro pritisnite peškir na potiljku. Držite ga objema rukama sa različitih strana u zategnutom stanju.

– Pomjerajte peškir po glavi, vratu i ramenima. Radite to ritmično, malo odmotavajući peškir, da masaža bude dovoljno intenzivna.

– Radite ovu proceduru u toku 3-5 minuta – ovakve stimulacije će biti dovoljne da se ublaži glavobolja. Ako bol nije prošao, napravite pauzu 10 minuta i ponovite masažu.

Manualni terapeuti smatraju da je najčešći uzrok glavobolje – spazam. Spiralna masaža peškirom opušta zonu glave i vrata, djeluje na eliminisanje spazma, pozitivno utiče na uklještene pršljenove u predkelu vrata.

Masiranje glave, kod jake glavobolje, dobro je kombinovati sa dodatnom terapijom: popijte šolju čaja od nane koji će uticati na proširenje krvnih sudova. Bol će brzo nestati!

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: