20.11.2014 u 0:31 | Featured, Zdravlje | Komentari

Kako za 5 minuta izliječiti curenje nosa. Savjet kineskog ljekara.

Ljudi često ne obraćaju pažnju da curenje nosa može biti ozbiljno oboljenje. Ipak, ume da oteža život bukvalno svakome.

94694547_930955860c27ffb496596dd972b4f623_487f60e75cd2699ba7378ba7de889104

Masiranje određenih tačaka na licu može pomoći organizmu da se brže oporavi, aktiviranjem unutrašnje snage organizma na borbu sa curenjem nosa.

Ovo je efikasan način koji predlaže Lu Hunsen, doktor kineske medicine. Pogledajte ovaj video – kako za 5 minuta izlečiti curenje nosa:

Tačka br.1. Ako produžite liniju obrva, ova tačka će se naći direktno iznad početka nosa.
Tačka br. 2. Simetrične tačke na obe strane lica. Jedva primetna udubljenja udaljena oko dva centimetra od spoljašne ivice obrva. Treba ih pritiskati istovremeno.

Tačka br.3.
Dve simetrične tačke na početku nosa, blizu ivice očnih duplji. Masirati istovremeno.

Tačka br.4. Simetrične tačke udaljene pola cantimetra od nosa.

Kako masirati?

Sve ove tačke treba masirati vrhovima prstiju po 1 minut. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smeru kazaljke sata ili ne. Važno je da imate osećaj pritiska na određenu tačku. Curenje nosa prestaje već praktično posle prvog puta. Po potrebi ponovite 2-3 puta dnevno.

Kako ovo deluje?

Bitno – pravilan protok krvi!

Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva. Ako negde u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se obezbedi odgovarajući protok krvi, organizam će biti u stanju da brzo izleči bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju.

Lu Hunsen, lekar kineske medicine, 11 godina je služio u kineskoj vojsci, dobio je čin poručnika. Tajne kineske medicine spoznao je od svoje bake, koja ga je dugo učila akupunkturi i manuelnoj terapiji. Posle vojske radio je kao kiropraktičar u gradskoj bolnici Ling Jina, gde je uživao veliku popularnost među pacijentima. Godine 1993. dobio je poziv da radi u Rusiji, gde je i ostao posle završetka ugovora, jer je oženio rusku devojku.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: