21.04.2015 u 13:38 | Kako smršati, Zdravlje | Komentari

Žena smršala 13 kg i riješila probleme s kožom kad je prestala jesti samo par namirnica!

Kirsty Huntley (32) je majka četvero djece koja je imala problematičnu kožu, kao kod pubertetlija, a uz to i višak kilograma sa kojima je vodila dugogodišnju bitku.

kirsty_koza

Početkom 2008. godine dijagnosticiran joj je Behčetov sindrom, stanje koje utiče na skoro svaki organ u tijela, a neizliječivo je. Jedan od razloga za akne je bio baš taj sindrom.

Baš zbog njega cijelo tijelo joj je bilo prekriveno aknama, lice, ruke, bedra i prsa, što nije baš karakteristično za osobu njenih godina i koja ima četvero djece. Ovi problemi su uticali da ima velikih problema sa samopouzdanjem.

kirsty_modelNjen posao je ispaštao a nije ni izlazila puno iz kuće. Iz razloga što se bavi make up-om smatrala je da će je ljudi izbjegavati jer kad ne može srediti svoje lice kako će i njihovo.

Pokušavala je sa doktorima ali bez uspjeha. Nekada bi se akne i povukle određeno vrijeme, ali su se uvijek vraćale. Pošto ništa nije pomagalo, 2013. godine je ugledala reklamu za alergijske testove i odlučila pokušati sa tim, koji su pokazali da je netolerantna na gluten pšenicu, kvasac, jaja i kafu.

Naravno, bez razmišljanja je odlučila da pokuša da ne jede te namirnice. U naredna 3 mjeseca je smršala 13kg, a akne su potpuno nestale. Ni u snu nije pomislila da bi alergije mogle prouzrokovati takve probleme.

Kada su nestali njeni problemi sa aknama vratila je svoje samopouzdanje, te su je u janurau ove godine zapazili i pozvali da radi kao model za punije žene.

Vjerujemo da i mnogi drugi imaju sličnih problema baš iz razloga jer su alergični na specifičnu hranu, te ne bi bilo zgorega da to i provjere. Ova mlada mama je najbolji primjer za to.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: