13.06.2016 u 15:53 | Ljepota, Recepti, Zdravlje | Komentari

Zapanjujući učinak jabukovog sirćeta na vašoj koži i bubuljicama, evo kako…

Riješite problem s bubuljicama, očistite kožu i povratite pH ravnotežu kože s jabukovim sirćetom. Jabukovo sirće se pravi od svježe cijeđenih jabuka koje kasnije fermentišu u drvenim buradima. Ono posjeduje brojne nutritivne sastojke, uključujući i aminokiseline i enzime koji pomažu organizmu na razne načine. Jako je važno da koristite samo jabukovo sirće od organski uzgajanih jabuka.

jabukovo-sirce

Da li ste znali da se jabukovo sirće koristi za tretiranje kože?

Jabukovo sirće može poboljšati sastav i stanje kože. Ono može stimulisati cirkulaciju krvi u malim kapilarima odgovornim za cirkulaciju nutritivnih sastojaka kroz kožu. Dokazano je da jabukovo sirće pomaže u uspostavljanju pH ravnoteže kože i da jača funkciju kože.

Ono uklanja loše bakterije i mrtve ćelije kože, ali i oslobađa pore, čineći kožu zdravom i lijepom.

Jabukovo sirće usporava proces starenja. Sumpor umanjuje broj vidljivih bora i staračkih pjega na koži. Ono takođe uklanja masne slojeve sa kože i značajno umanjuje ljuštenje kože. Ukoliko bolujete od neke kožne bolesti, jabukovo sirće bi trebalo da bude vaš prvi izbor.

Postoji poseban tretman sa jabukovim sirćem za rješavanje bubuljica. Antiseptička svojstva meda i jabukovog sirćeta ubijaju bakterije, oslobađaju pore, uklanjaju višak masti i umiruju kožu. Med takođe hidrira kožu.

Loading...

Potrebni sastojci:

- ¼ šolje meda
- 1 šolja čaja od kamilice
- ½ šolje jabukovog sirćeta

Priprema:

Pomješajte sve sastojke. Prije spavanja uzmite pamučnu vatu i očistite kožu lica. Za uklanjanje mrtvih ćelija kože najbolje je ukombinovati jabukovo sirće sa aspirinom. Na taj način se takođe mogu ukloniti ožiljci od akni, a koža učiniti mekom i glatkom.

Za savršene tretmane primjenjujte sljedeći recept svakog dana:

- 150 ml jabukovog sirćeta
- 90 ml mineralne vode
- 1 šumeći aspirin

Pomješajte jabukovo sirće sa mineralnom vodom. Izdrobite aspirin i dodajte ga u smješu. Primjenjujte na ožiljcima od akni i mjestima na kojima vam je koža gruba a pore uvećane.

Uspostavljanje ravnoteže pH s jabukovim sirćetom je takođe moguće, a u tu svrhu se dodaje ulje od lavande kako bi se smanjila iritacija kože.

Sastojci:

- 2/3 šolje filtrirane vode
1/3 šolje jabukovog sirćeta
- 3 kapi ulja od lavande

Pomješajte sve sastojke i dobro promućkajte. Uzmite pamučnu vatu i očistite lice.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: