01.09.2017 u 10:35 | Zdravlje | Komentari

ŠOKANTNO ZATAŠKAVANJE: Lijek – ”zaštitnik želuca” polako uništava vaše tijelo!

Sluznica želuca je u anatomsko – fiziološkom obliku i funkciji debela, otporna, izlučuje želučanu kiselinu. U slučaju upale postaje otečena i crvena, pokrivena sa sluzi. Na sluznici mogu biti prisutni tzv.stres ulcusi ili erozije tj.oštećenja sluznice.

gastritis-omeprazol

Ako u obzir uzmemo malo pogrešne prehrane i puno stresa, s vremenom će se otporna sluznica “pokoriti” i razvit će se gastritis. Jedan od uzročnika može biti i Helicobacter pylori – bakterija.

Najčešće su kod većine pacijenata prisutni bolovi, nadutost, žgaravica, mučnina, osjećaj težine. Zbog hlapljenja želučane kiseline , često su prisutni i problemi sa sinusima, grlom, kašljucanjem. Neke osobe s pozitivnom H.pylori imale su čudne crvene fleke po koži.

S liječenjem se sve povuklo. Ako kiselina iritira sluznicu jednjaka i usne šupljine, razvit će ezofagitis tj.upala jednjaka.

Loading...

Nakon gastroskopije, RTG-a želuca i određivanja H.pylori krećemo s terapijom. Osim nalaza jako je važna i anamneza. Zato što se najbolja terapija može složiti prema pacijentovim simptomima.Terapija će ovisiti o simptomima, godinama, drugim dijagnozama….

Gastritski zaštitnik zove Omeprazol zapravo ubije vaše zdravlje. Za mnoge, želučana kiselina može biti glavni problem – i jedan lijek obično propisan je omeprazol.

Konkretno, omeprazol može spriječiti sposobnost vašeg tijela da uzima i apsorbira vitamin B12.

A nedostatak vitamina B12 može imati velike posljedice, uključujući:

  • Anemija
  • Anksioznost
  • Oštećenje našeg središnjeg živčanog sustava
  • Iscrpljenost u našem broju crvenih krvnih stanica
  • Depresija
  • Neurološka oštećenja koja dovode do degenerativnih bolesti poput demencije

Dodatno, omeprazol može uzrokovati gubitak kalcija u našim tijelima – također poznat kao osteoporoza ili sindrom krhke kosti – što nas čini sklonom prijelomima i lomovima. Uz to, nestašice kalcija mogu uzrokovati:

Hronični umor

Povećani rizik od respiratornih problema, kao što su otežano disanje, teško disanje, teško disanje, hiperventilacija i zagušenja.

Problemi s mišićima

Studija Instituta Kaiser Permanente sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama istraživala je zdravstvene opasnosti omeprazola. Svakodnevno su pratili preko 26.000 ispitnih subjekata, a subjekti su konzumirali različite količine omeprazola u razdoblju od dvije godine. Subjekti koji su konzumirali omeprazol bili su izloženi riziku od nedostatka vitamina B12 za čak 65% kada se uspoređuju s pojedincima koji ne koriste lijekove.

Izvor: prirodni-lijek

Vaš komentar na članak: