07.03.2016 u 19:46 | Zdravlje | Komentari

Šaka orašastih plodova na dan produžava život za dvije godine! I ne brinite, nećete se ugojiti

Stalno ste u nekoj frci i često vam se čini kako dan treba da traje duže kako biste uspjeli da završite sve svoje obaveze.

orasasti-plodovi

Umjesto da se stresirate i pokušavate da produžite dan, zašto jednostavno ne uradite nešto da produžite život. I to za dvije godine.

To ćete učiniti tako što ćete svakog dana (ili barem pet dana u nedelji) jesti orašaste plodove, orahe, kikiriki, bademe, pistaći…

Jedna šaka, odnosno 30 grama na dan, sasvim je dovoljno. Ako ovo pravilo usvojite, automatski smanjujete rizik od raka, srčanih i respiratornih problema, kažu naučnici sa Harvarda.

Kada su žene u pitanju, konzumiranje svega dvije šake ovih plodova nedeljno može da produži njihov život podjednako kao i džogiranje četiri sata nedeljno.

Dalje, žene koje imaju visok rizik od bolesti srca, mogu da prepolove opasnost konzumiranjem kašičice kikiriki putera jednom dnevno.

A da li ćete se od orašastih plodova ugojiti?

Do danas, urađeno je više od 20 kliničkih studija na ovu temu i zaključak je NE, od oraha i kikirikija se nećete ugojiti!
Primjera radi, istraživanje je pratilo i ljude koji su tri mjeseca svakog dana jeli po 120 pistaća, a nisu se ugojili ni gram!

Dakle, grickajte i uživajte!

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: