29.08.2016 u 9:42 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Recite im ZBOGOM: Recept za proširene vene i vensku trombozu od samo dva sastojka

Problemi s proširenim venama i venske tromboze su češći kod žena nego muškaraca, a mnogi pate od ovih tegoba. Obično, skupljanje krvi u venama nastaje kada proširene i natečene vene spriječavaju protok krvi prema srcu. Proširene vene su uzrokovane oštećenih stijenki vena i venskih zalistaka i uglavnom se pojavljuju u području gležnjevima i potkoljenica.

Proširene vene

Proširene vene

Ova oštećenja nastaju kao rezultat dugog stojanja ili sjedenja, neke vrste ozljeda, oboljenja krvi, nedostataka fizičke aktivnosti, trudnoće ili višak kilograma.

Proširene vene također mogu dovesti do blokade u dubljim venama, poznate kao duboka venska tromboza. Srećom, to nije previše ozbiljno i može se tretirati sa domaćim lijekovima, kao i mijenjanjem nekih navika poput dugog sjedenja i stojanja.

Vrlo korisno djelovanje ovog recepta učinilo ga popularnim i koristim kroz mnoge generacije.

Recept za proširene vene i trombozu

Sastojci:
- 1 baby sapun
- 1 čaša ovčijeg mlijeka

Način pripreme:

Prvo, samljeti beby sapun i pomiješati ga u mlijeko. Zatim, pripremljenu mješavinu nanositi, dobro utrljati, na oboljelo područje tri puta dnevno. Smjesa treba držati u frižideru.

Druga alternativa je da se napravi oblog sa većom količinom smjese i stavite ga na nogu. Ovaj postupak treba uraditi na isti način, nanesite ga na problematična područja 3 puta dnevno.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: