18.12.2017 u 21:44 | Recepti, Zdravlje | Komentari

PUŠITE CIGARETE DUŽE OD 5 GODINA? Obavezno napravite ovaj preparat i OČISTITE PLUĆA!

Ukoliko ste pušač više od pet godina do sada ste već sigurno bar jednom imali bronhitis, koji karakteriše specifičan kašalj. Naravno da bi najbolje bilo da se zauvek odreknete cigareta i produžite život za bar deset godina.

pusenje

Ipak, ako još uvijek niste spremni na ovako „radikalan” korak, predlažemo vam da u svakodnevnu ishranu uvrstite sljedeće namirnice.

LUK

Već su uveliko poznate mnogobrojne blagodeti crnog i bijelog luka. Ove namirnice imaju i antikancerogeno dejstvo i odlična su preventiva za mnoga maligna oboljenja. Crni luk je pogotovo efektan u sprečavanju raznih respiratornih infekcija.

Loading...

ĐUMBIR

Ovaj staroistočni začin od davnina je poznat po svom čudesnom ljekovitom djelovanju. Đumbir je takođe bitan za izbacivanje sekreta nakupljenog na plućima zbog pušenja.

KURKUMA

Ovaj nevjerovatni žuti začin obiluje vitaminima i mineralima, a sadrži i ljekovite omega 3 masne kiseline. Kurkumi se pripisuje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje, pa je zbog toga veoma poželjno uvrstiti ovaj začin u svakodnevnu ishranu.

RECEPT ZA ELIKSIR:

POTREBNO JE: Za čudesni sirup protiv kašlja i za čišćenje pluća biće vam potrebni sljedeći sastojci:

400 g crnog luka, 1 l vode, 400 g šečera, 2 kašičice kurkume, Očišćeni manji korijen đumbira.

PRIPREMA:

U lonac sipati vodu, šećer i staviti da se kuva. Dodati očišćeni crni luk, isječen na četvrtine i narendani korijen đumbira (veličine palca). Sipati kurkumu i kada provri smanjiti temperaturu. Kuvati dok se količina ne smanji za dva puta. Procijediti, sipati u čistu staklenu teglu, a kada se sasvim ohladi držati ga u frižideru. Uzimati po dvije supene kašike ujutru (na prazan stomak) i uveče dva sata prije obroka.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: