02.08.2017 u 9:12 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Pripremite sebi ovaj ruski lijek protiv bolova u kičmi i zglobovima

Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima. Ovo je jako uspješan ruski lijek protiv bolova u zglobovima i kičmi. Ovaj prirodni lijek može vam pomoći kako da održite zglobove u dobrom stanju, smanjite bolove i istovremeno otklonite mnoge probleme koje prate ove tegobe…

ruski-lijek

Recept za liječenje bolnih zglobova i leđa

Očistite 300 – 400 grama bijelog luka i sitno ga isjeckajte, stavite u staklenu teglu i prelijte ga sa 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja, najbolje maslinovo ili suncokretovo ulje. Zatvorite staklenu teglu poklopcem i ostavite na tamno mjesto na sobnoj temperaturi da stoji dvije sedmice. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj staklene tegle.

Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba procijediti kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako koristiti ovaj prirodni lijek?

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava se preko noći.

Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca.

Prije upotrebe prirodnih sredstava obavezno se posavjetujte s vašim doktorom.

Izvor: haber

Vaš komentar na članak: