16.11.2017 u 19:24 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Popijte svako jutro čašu tople slane vode – djeluje čudotvorno

Ovakav način djelovanja na zdravlje i ljepotu u Indiji prakticiraju od davnih vremena. Čak i znanstvenici priznaju kako takva praksa može imati pozitivan utjecaj na naše tijelo

voda-soda-bikarbona

Jednostavno je – u čašu izvorske vode (2,5 dcl) stavite 2 male žličice organske himalajske soli, dobro promiješajte da se sva sol rastopi. Potom svako jutro stavite jednu žličicu te tekućine u šalicu mlake prokuhane vode i popijte na prazan želudac. Smjesu čuvajte na suhom i mračnom mjestu. Može dugo stajati.

Himalajska sol sadrži 84 esencijalnih minerala i elemenata u tragovima. Ona ima nisku razinu natrija i velik broj elektrolita tako da vrlo učinkovito hidratizira tijelo. Za usporedbu, bijela kuhinjska sol organizam dehidrira.

Ovakav način čišćenja tijela od otrova u Indiji prakticiraju od davnih vremena. Čak i znanstvenici priznaju kako takva praksa može imati pozitivan utjecaj na naše tijelo. Osim što detoksicira tijelo i time ga regenerira, slana voda uravnotežuje šećer u krvi, regulira metabolizam, jača imunitet, balansira hormone, nadomješta elektrolite, pomaže otapanju masnoća pa tako i mršavljenju itd.

Loading...

Ayurveda navodi da himalajska sol umiruje, stabilizira emocije i živčani sustav, energizira cijelo tijelo… Himalajska sol otopljena u vodi za stvaranje slane otopine često se naziva “energizirana voda”, otkriva portal elephantjournal.com.

Još neke prednosti ovog napitka:

Potiče probavu

Imate li problema s probavom i patite često od zatvora, posoljena topla voda će vas spasiti. Popijte je svako jutro, a ona će pokrenuti proizvodnju enzima odgovornih za brži rad probavnog trakta i normalizirat će rad probave.

Ublažava nesanicu

Minerali koji se nalaze u soli umiruju živčani sustav. Tako omogućavaju lakše utonuti u san i kvalitetnije spavanje. Patite li od nesanice, ovaj napitak će to ublažiti.

Djeluje antibakterijski

Čaša tople slane vode izbacit će iz vašeg tijela suvišne bakterije i toksine koji štete organizmu i rezultiraju bolestima. Također, koža će vam biti čišća i ljepša.

Zdravije kosti

Ovaj napitak navodno pomaže ljudima oboljelima od osteoporoze jer alkali minerala soli blagotvorno utječu na kosti.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: