15.12.2016 u 6:50 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Podmladiće vas za MJESEC DANA! Recept za ČUDOTVORNO zlatno mlijeko

Ovaj napitak je bogat dragocjenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti.

Prirodni napitak od kurkume

Prirodni napitak od kurkume

“Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmenog maziva” i ispira naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih ćelija deobom, i diferencijacija matičnih ćelija u koštanoj srži), debelo crijevo, nervni sistem i koštano tkivo.

“Zlatno mlijeko” je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje cio probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiče dugovečnost. Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem “Zlatnog mlijeka” povećava se pokretljivost zglobova.

Moramo naglasiti da je veoma popularan kod ljekara ruske alternativne medicine.

Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

Loading...
  • 40 gr kurkume u prahu,
  • 100-150 ml vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promješajte i dovedite do ključanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko:

  • 250 ml mlijeka,
  • 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji),
  • med po ukusu.

Mlijeko prokuvajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.

Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

“Zlatno mlijeko” preporučuje se piti na prazan stomak, poželjno ujutru i pred spavanje. “Zlatno mlijeko” se pije 40 dana. Vrijeme liječenja – dva puta godišnje, po 40 dana.

Šta sve liječi kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam. Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Takođe uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mlijeko, matericu, jetru.

Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.

Izvor: kucnilekar

Vaš komentar na članak: