28.03.2017 u 6:57 | Kućni savjeti, Zdravlje | Komentari

Ovo je 6 kancerogenih stvari koje svako ima u kući a trebali bi ih baciti odmah!

Danas koristimo i jedemo mnogo toga što je kancerogeno i to su neki od razloga što ljudi obolijevaju od raka. Ovdje ćemo vam navesti samo neke od čestih uzročnika:

stvari-u-kuci

Dezodoransi

Dezodoransi sadrže soli teških metala i izazivaju rak. Tačnije, jedan su od najčešćih uzroka raka dojke. Zato ih ne korstite ili ih zamjenite sa sodom bikarbonom. Možete kupiti i dezodoranse na kojima je naglašeno da nemaju štetne sastojke niti soli aluminija.

Mikrovalna

Loading...

Mikrovalnu mnogi imaju u svome domu jer žele brzo podgrijati nešto. Trebate znati da mikrovalna ispušta štetne talase koji su kancerogeni.

Ti talasi uništavaju sve dobro u hrani, a uz to još potiču razvijanje kancerogenih ćelija. Mikrovalna je zabranjena u nekim državma. Ipak, nije vam toliko potrebna, zar ne?

No-stick posuđe

Ovo posuđe ima štetno destvo jer prilikom zagrijavanja otpušta toksične materije. Obično za ovo posuđe govore da se hrana ne lijepi lako, pa otuda i naziv no stick. Također, nipošto nemojte koristiti tavu koja je istrugana. Čim primjetite oštećenja, zamjenite je.

Upotreba raznih zaslađivača

Mnogi proizvodi koje kupujete, sokovi, slatkiši, žvake i sl, imaju štetne zaslađivače koji izazivaju rak.Većina vas tako koristi žvake, a niste ni svjesni da posjeduju jedan otrov pod nazivom aspartam. Dokazano je da aspartam izaziva tegobe sa srcem, mozgom, rak, pa i epileptične napade.

Osim aspartama, ostali štetni dodaci u nekim namirnicama su: sorbtiol, saharin, acesulfam K. Izazivaju rak, mogu izazvati krvarenja, probleme sa criujvima, dijareju i probleme u trudnoći.

Preparati za čišćenje

Ovi preparati su obično puni štetnih hemikalija i zato ih koristite što rjeđe kako ne bsite narušili svoje zdravlje. Nekada jednostavno uzmite sodu bikarbonu, limun i očistite određeno područje uspješnije nego hemikalijama.

Osim toga, nekada možete uzeti i sirće, ali samo .Možete ga razblažiti sa malo vode, ali ne miješati sa ostalim dodacima.

Osvježivači zraka

Mongi ih imaju u svome domu. Ovi osvježivači otpuštaju štetne hemikalije koje posbno štete respiratornom traktu. Zato je bolje da koristite eterična ulja, npr eterično ulje lavande koje će dati veoma lijep miris vašem domu.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: