29.07.2017 u 15:41 | Ljepota, Zdravlje | Komentari

Ona ima 57 godina, koristi OVAJ lijek i stopala su joj kao kod mlade djevojke!

Ispucale pete su vrlo čest problem i mogu varirati u težini od kozmetičkog problema pa do problema koji traži pomoć doktora. Preduzimanjem odgovarajućih mjera opreza odmah mogu se spriječiti pukotine koje postaju dublje i uzrokuju krvarenje i bol.

STOPLA

Neki od uzroka ispucalih peta su suh zrak, nedostatak vlage, nepravilna njega stopala, nezdrava prehrana, starenje, dugotrajno stajanje na tvrdim podovima i nošenje pogrešne vrste cipela.

Postoji nekoliko domaćih lijekova za ispucale pete koje možete isprobati kako bi riješili ovaj problem. Moja kompinica ima 57 godina, a noge joj izgledaju kao kod dvadesetogodišnje djevojke, a tajna je u domaćem receptu.

Aspirin i alkohol

Trebate:

Loading...
  • 10 tableta od 300 mg aspirina
  • 70% medicinski alkohol ili 250 ml rakije

Izdrobiti 10 tableta aspirina u prah. Zatim miješati prah s 250 ml rakije (ili 70% medicinskog alkohola) i ostaviti tako 1-2 dana. Svake večeri protresti smjesu i nakon dva dana uzeti komad gaze i potopiti u lijek.

Stavite gazu namočenu u ovu smjesu na pete, omotajte stopala s najlonskom vrećicom i staviti preko čarape. Ostavite tako preko noći. U jutarnjim satima, operite noge mlakom vodom, obrišite i staviti neku hranjivu kremu za kožu ili glicerin.

Nakon samo 10 tretmana bit ćete zadivljeni rezultatima. Pete će biti dosta ljepše i bez traga grube kože ili tvrdih naslaga!

Vazelin i sok od limuna

Trebate:

  • 1 kašičica vazelina
  • 4 do 5 kapi limunovog soka
  • topla voda

Potopite noge u toploj vodi oko 15 do 20 minuta. Isperite i osušite. Pomiješajte jednu kašičicu vazelina i limunov sok. Utrljajte ovu smjesu preko svojih peta i drugih ispucalih dijelova noge da se apsorbuje u kožu.

Nanesite ovu smjesu i nosite par vunenih čarapa. Držite preko noći i isprati u jutarnjim satima. Vunene čarape će zadržati toplotu tijela i povećati efikasnost smjese.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: