22.01.2017 u 10:50 | Zdravlje | Komentari

Odmah probajte: Trljajte svoj srednji prst 60 sekundi i desiće se magija u vašem tijelu!

Jedna drevna grana alternativne medicine je i masaža, odnosno trljanje prstiju na ruci koje vam može otkloniti određene tjelesne bolove!

prsti-govore

Drevna japanska medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u tijelu i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može uticati putem određenog prsta.

Budući da je svaki prst na našoj ruci, prema ovoj drevnoj metodi, povezan s nekim organom, kako biste bol otjerali – trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi će biti ublaženi ili će čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osjetite olakšanje.

A evo koji prst morate trljati u zavisnosti od toga koji vas zdravstveni problem muči:

Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca jako ili kada se zadišete pa ostajete bez vazduha.

Loading...

Kažiprst je povezan sa bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

Domali prst povezan je s debelim crijevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena ili ukočenost i bol u vratu, to može biti posledica slabe cirkulacije.

Mali prst je povezan sa tankim crijevom. Masirajte ovaj prst kada osjećate teskobu i nervozu.

Dodatni savjet: u našim dlanovima nalazi se mnogo nerava, pa ako želite da pospješite svoje zdravlje, jednostavno pljesnite rukama.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: