20.06.2016 u 15:16 | Recepti, Zdravlje | Komentari

NIKAD SE LAKŠE NISAM RIJEŠILA PROBLEMA: Ovaj moćni čaj je najbolji lijek za natečene noge!

natecene-noge

Otečenost na nogama, također poznata kao edem, odnosno zadržavanje tekućine u tijelu, uzrokuje veliku bol, a može biti rezultat:

- PMS-a
- Trudnoće
- Slabe cirkulacije
- Prekomjerne konzumacije prerađene hrane i hrane sa puno soli
- Sjedilačkog načina života ili boravka u istom položaju
- Nuspojave određenih lijekova

U slučaju povremene otekline, možete imati puno koristi od upotrebe biljnih i prirodnih lijekova koji će vas osloboditi od viška tekućine i uspješno smanjiti otekline. Jedan od tih izuzetno efikasnih prirodnih lijekova je peršun, koji je bio korišten od strane samog Hipokrata.
me peršuna je spoj dvije grčke riječi: “petrose”, što znači stijena jer često može rasti na stjenovitim područjima i kamenih zidova; i “selen”, koji je drevni naziv za celer.

Studije pokazuju da njegova potrošnja može spriječiti brojne bolesti kao što su astma, alergije, menstrualni bolovi, problemi s urinarnom traktu, probavne smetnje, a može biti vrlo koristan jer može pomoći kod bronhitisa, poboljšava disanje, smanjuje krvni pritisak i pospješuje zdravlje kostiju.

Studija provedena u Brazilu 2009. godine je potvrdila da ova fantastična biljka povećava urinarni protok i smanjuje krvni pritisak u isto vrijeme.

Dr. John R. Christopher, američki najpoznatiji travar, sugeriše da bi trebali konzumirati dvije litre peršunovog čaja na dnevnoj bazi kako bi se dobili najbolji rezultati u liječenju edema.

Za maksimalne rezultate, trebali biste konzumirati čaj dok je topao.

Osim konzumiranja ovog čaja, trebali biste probati druge metode kako bi se smanjila oteklina. Naime, redovno napravite neke vježbe nogu kako bi se podstakla tekućina iz nogu da ide prema srcu. Također, za vrijeme ležanja, podići noge na jastucima na visini iznad srca.

Izvor: novonovo

Vaš komentar na članak: