15.12.2015 u 23:45 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ne dozvolite da vas lažu, za osteoporozu postoji prirodni lijek (RECEPT)

Dugi niz godina liječnici su neumjereno propisivali ženama lijekove protiv osteoporoze. Alternativne liječnike, koji su preporučivali prirodne načine liječenja ove bolesti, smatrali su luđacima.

ledja-spondiloza

Ali danas mnogi znanstvenici u potpunosti se SLAŽU s alternativnim liječnicima. Kod osteoporoze gustoća kostiju je toliko niska da postoji ozbiljna opasnost od preloma čak i pod uobičajenim okolnostima. U nekim slučajevima kosti postaju toliko krhke da se mogu prelomiti tokom svakodnevnih aktivnosti. Najbolji prirodni lijek za oporavak od osteoproze, i liječenje je sirće i kalcijum.

Kosti su živo tkivo koje se stalno obnavlja i menja. Ako mišićima, krvi ili nervima nedostaje kalcijuma, organizam ga crpi iz kostiju.

Jabukovo sirće sadrži trag kalcijuma.

Loading...

Sirće takođe može da posluži za rstvaranje kalcijuma u supi od kosti. Jedan veći broj novijih naučnih izvještaja pokazuje da sirće izdvaja kalcijum iz kostiju koje se nalaze u supi kada se doda u vodu u kojoj se one kuhaju!

RECEPT:

Za ukusnu, niskokaloričnu pileću supu bogatu kalcijumom potrebno je:

– pola čaše sirćeta
– 900 do 1350gr pilećih leđa
– ¾ čaše sitne tjestenine
– 2 kocke za supu
– 2 lagano umućena bjelanca
– 2 kašike svježe nasjeckanog peršuna
– 4 litre vode i najmaje pola čaše sirćeta.

PRIPREMA:

Kuhajte 900 do 1350 gr leđa (pileća krila su takođe dobar izbor) u otvorenoj posudi oko 2 sata.
Procijedite supu i skinite svu mast.

Odvojite meso od kostiju i u vodu dodajte piletinu, tjesteninu i kocku za supu. Neka supa provri i neka se kuha 10 minuta. Skinite je s vatre i u nju odmah dodajte bjelance uz stalno miješanje.
Dodajte supi peršun i poslužite.

Ova supa je zdrava, niskokalorična i uvodi kalcijum u vašu ishranu!

Čak i tako mala količina poput jedne kašike sirćeta na litru vode može stvoriti razliku u količini izdvojenog kalcijuma iz kuhanih kostiju.

Izvor: znateli

Vaš komentar na članak: