13.11.2015 u 18:25 | Ljepota, Zdravlje | Komentari

Napravite ulje od lovorovog lista i radi zdravlja i radi ljepote (RECEPT)

Lovorov list je dobro poznat i omiljen začina, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko zna da je lišće ovog mediteranskog zimzelenog stabla se mogu koristiti u mnoge zdravstvene svrhe, ne samo za pripremu hrane.

lovorovo-ulje-600x400

Možete koristiti ove lišće kako bi se pripremiti ljekoviti ulje, koje posjeduje izvrsna zdravstvene svojstva. Danas ćemo vam predstaviti nešto više o svojstvima ovog proizvoda te način njegove primjene.

Lovorov list – zdravstvene prednosti:

– To smanjuje bolove
– Smiruje živčani sustav
– Povećava i potiče proces znojenja
– Jača imunološki sustav
– Potiče ukupnu mentalnu aktivnost

Uz to se možete koristiti za liječenje proširenih vena i bolnih zglobova.

Kako napraviti ulje od lovora – RECEPT

Potrebni sastojci:
– 30 grama listova lovora
– 250 ml maslinovog ulja

Način pripreme:

Zgnječite lovorove listove i prelijte maslinovim uljem preko njega. Stavite smjesu u staklenu bocu, zatvorite ga čvrsto i pustiti da stoji mirno na tamnom i hladnom mjestu 14 dana.

Loading...

Protresite bocu je sadržaj s vremena na vrijeme. Nakon 2 tjedna procijedite ulje kroz gazu i prenijeti tekućinu u drugu posudu. Držite dobiveno lovorovo ulje u hladnoj sobi.

Lovorovo ulje kao lijek:

Ako je potrebno, lagano zagrijte ulje na pari. Utrljajte ulje temeljito na bolesne zglobove.

Osim u liječenju zglobova, lovor ulje se također koristi za liječenje upaljenih limfnih čireva, migrene, i bolesti uha. Ako imate jake glavobolje potrebno je primijeniti ulje na sljepoočnici. Na taj način bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovo ulje može se zamijeniti aspirin, jer je u mogućnosti smanjiti povećanu tjelesnu temperaturu. Ona također pomaže u uklanjanju bolova u želucu i crijevima, normalizira funkciju jetre i bubrega, i poboljšava apetit.

Također lovor ulje je super za preventivne mjere. Ono ima sposobnost da se poveća otpornost na infekcije, odnosno je super kad je u pitanju jačanje imuniteta.

Možete koristiti lovorovo ulje kod kuće kako bi se pripremili losion za rješavanje problema sa kožom na licu. Ovaj losion je vrlo učinkovit u borbi protiv akni i mitesera.

Izvor: zenstvena

Vaš komentar na članak: