11.03.2017 u 10:02 | Kako smršati, Zdravlje | Komentari

Mlioni ljudi jedu OVO za ručak a najveći je uzrok dijabetesa, bolesti srca i moždanog udara!

Nezdrava ishrana vam može prouzrokovati razne probleme. Ne vrijedi vam da pijete određene lijekove,ako se uz to zdravo ne hranite. Zato vodite računa o svome zdravlju i jedite zdravu hranu.

opasnost-f

Veliki unos soli i masti dovodi do začepljenja krvnih sudova,a time i do srčanog i moždanog udara. Pijte vodu i zdrave prirodne sokove.

Nemojte konzumirati razne obojene, neprirodne, gazirane napitke koji su puni štetnih materija. Npr. mnogi piju Coca-Colu,a nisu ni svjesni da je prepuna šećera i štetnih dodataka.

Osim toga, postoje informacije da ovo popularno piće sadrži i male količine kokaina kako bi vam izazvalo ovisnost. Zapitajte se da li vam je bitnije da se trujete štetnim namirnicama ili da budete zdraviji, a time i ljepši, energičniji.

Sigurno većina nas često jede tjesteninu. Ta tjestenina koju kupujemo (makarone, rezanci) je veoma praktična, ali ne i zdrava.

Njima se dodaju razni aditivi i vještačke boje. Osim toga i palmino ulje koje je kancerogeno, velike količine soli i šećera. Stoga je bolje da ako volite tjeteninu da je sami pravite,a ne da koristite ove kupovne.

Pretjerano konzumiranje ovih namirnica može dovesti do zdravstvenih problema. Problema sa kilažom, masnoćom u krvi, a time i do srčanih tegoba.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: