02.02.2016 u 9:13 | Recepti, Zdravlje | Komentari

LJEKOVITA GLINA: Upija otrove iz organizma, iscjeljuje rane, čisti kožu… (RECEPTI)

Iznenadićete se kad budete vidjeli šta sve može ljekovita glina. Kada se pije, čisti organizam od otrova i tako podiže imunitet, a evo za šta se još koristi

glina-medicinska

Glina je jedan od najmoćnijih prečišćivača organizma koji postoji. Ima ogromnu moć apsorpcije. Nevjerovatno efikasno upija nataložene otrove u organizmu i izbacuje ih napolje.

Gde kupiti glinu? Koju izabrati?

Glinu je najpoželjnije kupovati u biljnim apotekama, a može da se nađe i u većim prodavnicama. Proizvodi se u vidu granula ili u prahu, ali najlakše ćete naći onu u prahu. Postoji više vrsta gline – zelena, crvena, žuta, siva i bela. Ipak, zelena glina se najčešće koristi.

Kako se glina koristi?

Postoji glina za unutrašnju upotrebu, a postoji ona koja je isključivo za spoljašnju upotrebu (melemi, maske). Bolje je da nabavite onu koja je i za unutrašnju upotrebu, jer nju možete da koristite za sve.

Loading...

Glina se pije, pomešana sa vodom. Priprema se u staklenoj čaši, a miješa drvenom ili plastičnom kašikom. U pola čaše dodajte jednu malu kašiku gline. Ostavite da odstoji 2-3 sata (može i duže). Ujutru na prazan stomak promešajte tečnost i popijte. Pijte samo vodu (naročito na početku), čekajte da glina padne na dno čaše. U toku ove kure glinom, potrebno je povećati unos vode, čime se ubrzava proces odstranjivanja štetnih materija iz organizma.

Dejstvo gline je izuzetno jako, pa tijelo može da reaguje na nju. Zbog toga se u nekim slučajevima može učiniti da se stanje pogoršava umjesto obrnuto. Ipak, neophodno je posavjetovati se sa ljekarom prije odluke o upotrebi gline u cilju liječenja. (Oprez se posebno preporučuje ukoliko imate visok krvni pritisak, patite od astme ili alergija)

Rane i opekotine

Nema boljeg sredstva za rane i opekotine od gline. Ona se pomiješa s krvlju i odmah stvara ranu koja zarasta tri do pet puta brže nego obično. Glinu možete posuti kao prah direktno na ranu ili opekotinu, ali bolji osećaj će biti, pogotovo kod opekotina, ako od gline napravite blato i namažete. Efekat je nevjerovatan.

Glina i ljepota

Glina se koristi i kao prirodno sredstvo za njegu kože lica i tijela. Veoma je efikasna za liječenje promjena na koži i za njenu regeneraciju. Glina se može upotrebljavati u obliku maski ili kupki. Kao kupka lako se apsorbuje, ima izuzetno blagotvorno dejstvo na čitav organizam jer relaksira, otklanja umor i stres, a koža postaje zdrava, gipka, meka i elastična. Kupke sa glinom ublažavaju napetost mišića, smanjuju se bolovi u zglobovima.

Kupka

U toplu vodu za kupanje dodajte glinu u prahu. Ostanite u kadi oko 30 minuta. Da bi ravnomjerno djelovala na čitavo tijelo, namažite cijelo tijelo glinom i ostavite je dok ne počne da se suši. Zatim je potrebno da uklonite i najmanji trag gline sa kože (dužim tuširanjem mlakom vodom). Ova kupka opušta, oslobađa od toksina i doprinosi ljepoti kože.

Maska

Maska sa glinom koristi se za dubinsko čišćenje lica – glinu pomešajte sa malo hladne vode, nanesite na lice (izbjegavati područje oko očiju i usana). Posle 10 minuta isperite mlakom vodom. Ipak, ova maska najviše pogoduje masnoj koži, suvu kožu lica može dodatno da isuši.

Izvor: telegraf/BalkansPress

Vaš komentar na članak: