10.04.2015 u 0:03 | Kako smršati, Zdravlje | Komentari

Lista namirnica koje pomažu mršavljenju

Postoji široka lepeza namirnica koje možete konzumirati svakoga dana kako biste smršavjeli i sagorjeli što više kalorija. Odlična vijest je da je ta hrana jako ukusna, a u isto vrijeme izuzetno zdrava i doprinose u smanjivanju tjelesne težine.
Ovom prilikom donosimo vam namirnica s kojima ćete, uz fizičku aktivnost, skinuti višak kilograma i unaprijediti zdravstveno stanje.

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Grejpfrut

Grejpfrut ubrzava metabolizam i pomaže organizmu da sagori kalorije. Ovo voće će vam pomoći da se brže zasitite i duže osjećate sitima. Osim toga, grejp sadrži veliku količinu vlakana, tako da može da vam pomogne u reguliranju razine glukoze u krvi.

Celer

Tajna celera je jednostavna, sadrži malo kalorija a pomaže vam da sagorite više istih. Ovo povrće ima u sebi puno vode, tako da je odličan izbor za dijetu. Celer bi trebali koristiti u kombinaciji s ostalim namirnicama, pošto nema dovoljno minerala i ima malu nutricionu vrijednost.

Pšenica

Studije su pokazale da je cijelo pšenično zrno mnogo zdravije od obrađenog, a smanjuje rizik od dobivanja kroničnih bolesti. Pšenica je odlična za dijetu pošto je organizmu potrebno više vremena da je svari, te će te u dužem razdoblju biti siti. Ona je bogata vitaminima i ugljikohidratima, a sadrži malo masti.

Zeleni čaj

Ako do sada niste otkrili da zeleni čaj izvrstan za metabolizam, krajnje je vrijeme za to. Ovaj čaj je postao dio naše svakodnevice, ali ne možemo zaboraviti koliko je on zdrav i dobar za naš organizam. Zeleni čaj sadrži puno antioksidansa, i pomoći će vam da se riješite viška kilograma.

Loading...

Omega 3 kiseline

Znanstveno je dokazano da omega 3 masne kiseline predstavljaju regulator metabolizma. One utječu na hormon leptin, koi kontrolira brzinu sagorijevanja masti. Naš organizam ne proizvodi ove masne kiseline, tako da njih jedino možemo unijeti konzumiranjem tune, haringe, lososa, ili putem posebnih dodataka koji u sebi imaju omega 3 kiseline.

Kava

Vjerojatno je veliki broj ljudi koji ne bi mogli zamisliti život bez kave. Poznato je da nam kofein pomaže da ostanemo budni, ali on, također, ubrzava rad srca, krv uzima više kisika i na taj način dolazi do povećanog sagorijevanja kalorija. Efekt se, međutim, umanjuje ukoliko stavite u napitak šećer ili mlijeko. Kao zamjenu za to, možete iskoristiti cimet, koji je između ostalog, dobar za smanjivanje masnoće u krvi.

Avokado

Avokado je trostruki sagorjevač masti. Ovo voće sadrži nezasićene masti, koje ubrzavaju metabolizam i štite one dijelove stanica za proizvodnju energije. Pored ovoga, avokado smanjuje razinu kolesterola, zacjeljuje rane, snižava rizik od bolesti srca i infarkta, a dobvar je i za vaše oči i kosu. Možete pojesti pola avokada s rajčicom i morskom soli za doručak ‘na nogama’, ili isječeni avokado s graškom i salatom od špinata. Ako želite se zasladite, možete i napraviti sok od avokada s cimetom i mlijekom od kokosa.

Začini

Većina začina pripada grupi hrana koje pomažu u bržem sagorijevanju kalorija. Nemaju puno kalorija, i mogu biti odličan dodatak obroku. To mogu biti, recimo, aleva paprila ili neki ljuti umak.

Čia sjemenke

Čia sjemenke su bogate proiteinima, vlaknima i omega 3 masnim kiselinama. One pomažu u ubrzavanju metabolizma, suzbijaju apetit i utječu na proizvodnju hormona glukagona, koji sagorijeva masti. Ovo sjemenje će vas dulje držati sitima i pomoći će vam da se ne prejedete. Čia sjemenke možete dodavati uz sok, salate, jogurt i žitarice.

Brazilski orah

Jedna od najukusnijih namirnica koja u isto vrijeme ‘prži’ masne naslage je brazilski orah. Ovi orasi ubrzavaju metabolizam, a pretvaraju hormon tiroid u aktivnu forku, koji utječe i na skidanje celulita i jačanje imunološkog sustava.

Izvor: zenskikutak

Vaš komentar na članak: