05.10.2017 u 19:20 | Recepti, Zdravlje | Komentari

List kupusa i med – prirodan lijek za kašalj i bronhitis

Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe sa kašljem je list kupusa sa medom. To je zaista „zlatno“ sredstvo protiv kašlja.

kupus-med

Za ovo liječenje ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude, piše uspesnazena.com!

Da biste započeli liječenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med.

Evo šta treba da uradite:

Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi bolesnika. Odozgo se stavlja najlonska kesa i umotava se šalom ili peškirom. Procedura se sprovodi pred spavanje.

Loading...

Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao.

Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već poslije prve procedure. Liječenje se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjniti sa toplim ricinusovim uljem.

Iz svog iskustva mogu reći da je kupus zaista čaroban. Jednom sam počela kašljati, kupus sam imala u kući, a med nisam. Nisam želila pogoršavati problem i sprovela sam liječenje samo sa listom kupusa. I pomoglo je!

Za uporan kašalj možete koristiti i recept naših baka- sirup sa rotkvom i medom. Izuzetno je dobar, a djeca ga piju sa zadovoljstvom. Kao i napitak za kašalj, bronhitis i laringitis.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: