23.10.2016 u 8:19 | Zdravlje | Komentari

LANENO ULJE: Snižava šećer u krvi i uklanja posledice dijabetesa

Ovo ulje čisti krvne sudove od masnih naslaga, snižava šećer u krvi, snižava visok pritisak… lista je podugačka

laneno-ulje-620x350

Smatra se da je upravo lan jedna od najstarijih kultivisanih biljaka na svetu, a to nije slučajno. Baš zato, ulje lana ima nevjerovatna svojstva koja bukvalno mogu da preporode cio organimzam. Naši preci su ovu biljku pripitomili zato što su znali da ona sadrži važne sastojke koji su neophodni našem tijelu. Međutim, njeno bogatstvo se ogleda u sastojcima koji moraju da se konzumiraju svježi, a naši preci nisu imali procese prerade, kojima se ta ljekovita svojstva uništavaju.

Zato mi danas, pored toga što znamo da je ulje lana veoma zdravo, moramo paziti i na to koja tehnologija je korišćena da se proizvede.

Ulje lana cijeđeno na hladno sačuvalo je bogatstvo esencijalnim masnim kiselinama i drugim sastojcima koji su neophodni našem organizmu. Zato je važno uvijek provjeriti da li je ulje cijeđeno na hladno, presovanjem sjemenki ili je rafinisano. Ne postoji bolji izvor omega 3 masnih kiselina od ovog ulja, a pored toga, sadrži i omega 6 i omega 9 masne kiseline. Da li ste čuli za Budvig dijetu? To je dijeta koja se koristi u liječenju dijabetesa, a laneno ulje je ključni sastojak.

Loading...

Svi pozitivni efekti lanenog ulja na zdravlje:

– snižava šećer u krvi
– uklanja posljedice dijabetesa II
– poboljšava zdravlje srca i krvnih sudova
– pozitivno utiče na rad mozga
– popravlja vid
– pozitivno utiče na razvoj mozga
– snižava prisustvo triglicerida u krvi do 65%
– reguliše visok krvni pritisak
– snižava visok nivo lipoproteina koji su jak faktor rizika od srčanih bolesti
– blagotvorno djeluje na kožu
– povoljno utiče na rast i kvalitet kose
– sprečava pojavu karcinoma

Kada pogledate dobro ovu listu, očigledni su razlozi da počnete da koristite ovo fenomenalno ulje, koje će podići vaš imunitet, podići energiju čitavog organizma i riješiti vas mnogih skrivenih, hroničnih tegoba.

Najvažnija svojstva ovog ulja su što snižava nivo šećera u krvi, ali ne treba zanemariti blagotvorno dejstvo na cio organizam, a posebno na srce i krvne sudove.

Preporučuje se preventivno uzimanje lanenog ulja, ako imate bilo kakvu sklonost ka razvijanju neke od bolesti i tegoba s gornje liste.

Način primjene:

Preventivno – uzima se 1 do 2 kašike dnevno.

U ishrani – može se koristiti kao salatno ulje ili kao dodatak varivima i žitaricama, ali ne bi trebalo da se zagrijava.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: