14.04.2015 u 23:29 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Izliječite čireve, gljivične infekcije: Recept dokazano bolji od aspirina!

Ovaj recept čiji je glavni sastojak začinska biljka bijeli luk, posjeduje brojna ljekovita svojstva.

Pošto je bijeli luk narodni lijek, šanse su da će biti malo razvikan i koristiti se za sve i svašta. Zato ćemo ovdje pružiti samo mišljenja potkrijepljena naučnim studijama. Za bijeli luk je čula gotovo sve i jedna osoba na svijetu i dobro je istražen do sada. Bez sumnje je ljekovit, ali za šta?

Tegle-med-luk

Dokazano učinkovit za sljedeće bolesti

Hipertenzija (visok krvni tlak)

Ovo je možda i najpoznatije svojstvo bijelog luka. Studije su pokazale da uzimanjem češnjaka možemo smanjiti krvni pritisak kod osoba sa hipertenzijom za 7 do 8%. Češnjak smanjuje krvni pritisak i kod osoba sa normalnim tlakom.

Ateroskleroza (otvrdnjivanje arterija)

Ova bolest je karakterizirana nakupljanjem masti, kolesterola i kalcija na zidovima arterija. Ako se ne prepozna na vrijeme vodi do srčanih i moždanih udara. Jedenjem bijelog luka možete umanjiti nakupljanje ovih tvari na stjenkama arterija.

Loading...

Protiv raka debelog crijeva i raka želuca

Istraživanja su pokazala da redovit unos češnjaka umanjuje rizik od ova dva raka. Bitno je napomenuti da suplementi (kapsule) sa ekstraktom češnjaka nisu bili učinkoviti kao sirovi luk.

U jednoj studiji su muškarci iz Kine koji su uzimali jedan češanj luka dnevno imali za 50% manji rizik od dobivanja raka prostate. Nije poznato da li isti učinak postoji i kod muškaraca sa zapada.

Čirevi i gljivične infekcije

Naime gore smo naveli koliko je zapravo zdrav bijeli lud i koliko jako djelovanje ima na organizam s toga smo odlučili da podijelimo s vama ovaj jednostavan ali idealan recept kojeg možete koristiti za prevenciju,kao i za samo liječenje bolesti.

RECEPT:

- pola kile meda

- 10 češnjaka

- malo pakovanje bibera u zrnu

Češnjake oguliti i svaki samo razrezati do pola tako da se sok može iz njega cijediti , staviti u teglu i dodati med koji će prethodno da se malo otopi sa sobnoj temperaturi!

Na to dodati biber u zrnu.

Smjesa treba stajati 5 dana prije konzumacije.Konzumirati svako jutro na prazan želudac po dvije supene kašike s tim da uzmete čeno luka i zrno bibera prilikom konzumiranja.

U bijelom luku se nalazi adeonozin koji odlično djeluje protiv zgrušavanja krvi kao i ahoin čije je djelovanje jače od aspirina.

Takav luk zajedno s medom i biberom doslovice može da spriječi svako oboljenje,čak i razvoj malignih bolesti , naravno ako ga redovno konzumirate.

Crni biber na prvom mestu podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu tako da sprečava nadimanje stomaka i nastanak gasova. I ne samo to, antimikrobno dejstvo bibera sprečava kvarenje hrane začinjene ovim začinom.

Ovaj recept podstiče sposobnost organizma da apsorbuje hranljive materije, pogotovo beta-karoten i vitamin B.

Upotrebaa je korisna i osobama sa viskom kilograma jer ubrzava metabolizam i sagorijevanje kalorija pa samim tim podstiče mršavljenje.

Ovaj ljekoviti pripravak sadrži fitohemikalije sa antioksidantnim dejstvom koje se bore protiv nepoželjnih slobodnih radikala u organizmu tako da doprinosi zaštiti tijela od nastanka raka.

Sprečava zadržavanje vode u organizmu tako što podstiče znojenje i izbacivanje mokraće.

Ovu smjesu,ne samo što možete koristiti oralno,već je i za valjsku upotrebu.

Sok iz bijelog luka pomiješan s medom, odličan je protiv infekcija i gljivičnih oboljenja tako da se nemojte ustručavati da ovu smjesu koristite kao mast za ove bolesti.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: