11.06.2016 u 9:57 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Imate li bijele tvrde tačkice ispod očiju ili na kapcima? Evo kako ih se riješiti (FOTO)

Pojavljuju se najčešće tamo gdje je koža najosjetljivija i najtanja. Ispod i oko očiju, te na kapcima.

oko
Znate li što su milie ? Milie ili bijele tvrde točkice koje se mogu pojaviti na cijelom licu se formiraju tako da keratin (proizvodi ga koža) ostane zarobljen ispod površine kože tvoreći malu cistu u obliku bijelih točkica (primarne milie). Također, mogu biti nakupine masti i loja (sekundarne milie).

Pojavljuju se najčešće tamo gdje je koža najosjetljivija i najtanja. Ispod i oko očiju, te na kapcima.

Uzroci?

Prvenstveno se pojavljuju zbog krivog izbora kreme. Obično žene koriste preteške i premasne kreme za svoju kožu sa sastojcima koji nisu potrebni njihovoj dobi i onda se pojave milie. Milie se mogu pojaviti i od stresa. Pojavljuju se i kod 50 posto novorođenih beba, i smatraju se normalnim. Mogu se pojaviti nakon sunčanih opekotina, dermoabrazija i raznih kožnih oboljenja , nakon dugotrajnog korištenja kortikosteroida.

Kako ih se riješiti?

Prvo i osnovno: nemojte ih istiskivati. Te su nakupine preduboko ispod kože i na osjetljivim dijelovima. Obratite se stručnim osobama: dermatologu ili kozmetičarki.

Ako ne želite ići doktoru pokušajte s ovom metodom:

Piling od šećera i limuna

Limun ima antibakterijska, antiseptička i antioksidativna svojstva. Pomiješajte dvije čajne žlice šećera sa sokom od pola limuna. Smjesi dodajte jednu žličicu maslinovog ulja.

Lagano umasirajte u kožu i ostavite da djeluje 15, do 20 minuta. Isperite toplom vodom.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: