15.10.2017 u 7:43 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Evo kako da preživite srčani udar ako ste sami u kući: DOVOLJNO JE DA RADITE OVO!

Čim osjetite prve simptome pozovite pomoć. Ali prije nego što bilo tko stigne do vas vi morate da radite ovo.

srcani-udar

Srčani bolesnici muku muče tokom toplih ljetnih dana. Ono čega se moraju čuvati najviše je izlaganje suncu u momentima kada je ono najjače kao i prejedanje.

Međutim, naučno je dokazano da vrućina ništa gore ne djeluje na srčane bolesnike od hladnoće. Nagle promjene vremenskih uvjeta su te koje u stvari uništavaju tijelo.

Ako osjetite prve simptome srčanog udara morate da se na vrijeme javite ljekaru i to može da vam spasi život.

Loading...

Međutim, ako ste tokom tih momenata sami u kući evo šta morate da radite:

Većina ljudi kada doživljavaju srčani udar, je bez pomoći, osoba čije srce kuca nepravilno i počinje se osjećati loše, ima samo oko 10 sekundi prije nego što izgubi svijest.

Međutim, ove osobe mogu pomoći sebi tako što će kašljati, energično, ponovno i ponovno (učestalo). Treba uzeti dubok udah prije svakog kašlja, a kašalj mora biti dubok i produžen, kao kad se proizvodi šlajm iz dubine grudi.

Dah i kašalj se moraju ponavljati svake 2 sekunde bez prestanka dok ne stigne pomoć, ili dok se ne osjeti da srce ponovno kuca normalno, piše stil.

Duboko disanje unosi kisik u pluća, a pokreti kašljanja gnječe srce i održavaju cirkulaciju krvi. Pritisak gnječenja srca pomaže vraćanju normalnog ritma. Na ovaj način, žrtve srčanog udara mogu stići do bolnice.

Izvor: novi

Vaš komentar na članak: