07.09.2017 u 12:37 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Da li znate zašto je dobro spavati sa CRNIM LUKOM u čarapama?

Vjerovatno se pitate da li ste dobro pročitali. Pa, da. Prema riječima stručnjaka, postoje mnogo prednosti ukoliko stavite crni luk na svoje noge i spavate preko noći.

luk

Fosforna kiselina se apsorbuje iz luka i curi u kožu. Ovo je zdravo jer pomaže da se očisti krv dok spavate.

Luk ubija bakterije

Luk ima jake anti-bakterijske i anti-virusne prednosti koje pomaže u ubijanju štetnih bakterija u organizmu. Ovo je jedan od mnogih razloga zašto treba da stavite luk u čarapama pre spavanja.

Zdravo srce

Kada se luk nalazi u vašem grudnjaku ili na gornjem dijelu tijela on pomaže u očuvanju zdravlja srca. Ova zdrava navika će zadržati srčana oboljenja na odstojanju.

Loading...

Ako stavite luk ispod prstiju u čarapama, kiselina koja se apsorbuje iz luka pomaže u ublažavanju bolova sinusa, vrata i riješava infekcije uha.

Kada stavite luk na centralni dio vašeg stopala, pomaže da se oslobodite želudačnih infekcija. Takođe je korisno ukoliko imate problema sa bubrezima.

Ukoliko imate problema sa bešikom, oslobodite se problema postavljanjem luka u čarapama dok spavate. Stavite luk u predijelu pete.

Ako vaša stopala neprijatno mirišu, probajte ovaj jednostavan domaći lijek. Isijecite komadiće luka, stavite na tabane i navucite čarape.

Takođe, ukoliko osjećate simptome prehlade ili gripa stavite kolutiće luka u čarape i tako prespavajte.

Izvor: zenskimagazin

Vaš komentar na članak: