10.01.2016 u 21:17 | Zdravlje | Komentari

‘Čudo’ od soli! Zbog ovoga ćete požaliti što niste prije koristili himalajsku sol

Osim što opskrbljuje tijelo svim bitnim mineralima i mineralima u tragovima, omogućuje prirodnu regulaciju elektrolita u tijelu i bolju apsorpciju nutrijenata i detoksikaciju

sol-590x394

Poduža je lista dobrobiti na zdravlje koju možemo “izvući” korištenjem himalajske soli.

Skuplja od “obične”, ali toliko jeftinija od raznih preparata na tržištu s manjom lepezom povoljnog djelovanja na ljudski organizam da ćete himalajsku sol možda već danas poželjeti kupiti.

Najčišća sol na svijetu

Osim što opskrbljuje tijelo svim bitnim mineralima i mineralima u tragovima, omogućuje prirodnu regulaciju elektrolita u tijelu i bolju apsorpciju nutrijenata i detoksikaciju. Potiče i ubrzava ispiranje nakupljenih toksina iz organizma, a preporučuje se svima, a osobito onima koji imaju problema s povišenim krvnim tlakom te zadržavanjem vode u organizmu.

Himalajska sol najčišća je sol na Zemlji, iz nezagađenog ekosustava starog vise od 250 milijuna godina. Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom od 84 minerala i elementa u istom omjeru u kojem se nalaze i u našem organizmu – pomaže tijelu i živčanom sustavu u postizanju ravnoteže te je iznimno pomlađujućeg učinka.

Loading...

Djeluje kao regulator stresa, ali i stabilizira nepravilne otkucaje srca. Regulira razinu šećera u krvi i pomaže bubrezima izlučiti visak kiselosti u mokraći. Djeluje i na čišćenje sluzi iz pluća, osobito je korisna kod osoba koje boluju od astme i cističnih fibroza. Trebali biste je koristiti i ako se patite sa suhim kašljem – dovoljno je staviti malo soli na jezik.

Čisti sinuse, sprečava grčenje mišića, pomaže održavanju mišićnog tonusa i čvrstoće, učvršćuje kosti, sprečava nastanak osteoporoze, sprečava širenje vena na nogama i bedrima, održava seksualnost i libido, zaustavlja višak proizvodnje sline…

Kako je koristiti?

Himalajsku sol možete koristiti kao napitak, kupku, za ispiranje i inhaliranje. Slana kupka od himalajske soli posebno se preporučuje kod različitih kožnih oboljenja. Pripremite je tako da u kadu tople vode stavite oko 200 g himalajske soli. Pripremite je dva puta tjedno.

Ako vam je koža nadražena od otrovnog hrasta ili bršljana, “patite se” zbog uboda insekata, imate žuljeve ili rane, pripremite otopinu od pola litre vode u koju ćete dodati 100 g himalajske soli. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu te na iritirano područje stavite obloge. Ponavljajte dok je potrebno.

Otopina će pomoći i kod akni i osipa. Za čistu i “nahranjenu” kožu s mineralima napravite piling s himalajskom soli i biranim eteričnim uljima. Rezultat je glatka i podatna koža bez odumrlih stanica.

Žlicu soli otopite u čaši vode te je upotrijebite za ispiranje usne šupljine, ali i nosa i očiju. Otopina za inhalaciju od dvije litre vode i 200 grama himalajske soli pomoći će kod infekcije sinusa i upala uha, osloboditi začepljen nos, pomoći kod gnojne upale grla, bronhitisa te infekcija koje se iznova javljaju. Inhalirajte ujutro i navečer.

Kod reume i bolesti zglobova, napravite otopinu od litre vode i 100 g himalajske kristalne soli. Stavljajte obloge na bolna mjesta triput tjedno tijekom mjesec dana.

Kod atletskog stopala, umornih i otežalih bolnih stopala napravite kupku za noge od 3 litre vode i 150 g himalajske soli. U otopinu sobne temperature uronite stopala na pola sata. Ponavljajte po potrebi.

Himalajska sol pomaže i u regulaciji sna. U aroma lampicu stavite čajnu žličicu soli i dodajte vode. Negativni ioni koji se otpuštaju uklanjaju bakterije, vitaliziraju naše stanice, povećavanju kapacitet kisika u krvi, poboljšavaju rad metabolizma, pomažu kod koncentracije, ali i povećavaju otpornost organizma, uklanjaju umor. Također iznimno dobro djeluju protiv glavobolje, nesanice, depresije, alergije i astme.

Izvor: vecernji

Vaš komentar na članak: