21.05.2017 u 10:27 | Kako smršati, Zdravlje | Komentari

ČUDO OD BILJKE: Ne samo da povećava grudi i utiče na potenciju, već i topi kilograme

Sjeme ove biljke, koje je hvaljeno i cijenjeno još u antičko doba, danas možete da nađete u skoro svakoj prodavnici zdrave hrane.

piskavica-sjeme

Piskavica pomaže u obnovi cjelokupnog organizma. Pored čudotvornog dejstva, koje ima na povećanje grudi, koristi se za jačanje seksualne moći kod muškarca, ali i kao odlično sredstvo za mršavljenje.

Odlična je za probavu, masnoću u krvi i poboljšava cirkulaciju, što znači i da ubrzava metabolizam. Zato je veoma dobra za sve one koji žele da skinu kilograme. Može se koristiti u nekoliko različitih oblika – kao čaj, prah i laksativ.

Čaj

Loading...

Dvije kašike sjemenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje pa procijedite. Pijte polako i malim gutljajima.

Prah

Sjeme možete kuhati u kašu ili samljeti u prah (samljeveno u prah je delotvornije). Uzimajte pola kašičice dva puta dnevno za poboljšanje probave.

Kašiku svježe samlevenih sjemenki piskavice pijte s vodom tri puta dnevno prije jela za jačanje organizma u cijelosti.

Laksativ

U svrhu laksativa, pola do jedne male kašičice svježe samljevenih sjemenki razmutite u 2,5 dl vode i pijte jednom do tri put dnevno.

Ova jednogodišnja biljka pripada rodu djeteline i dostiže visinu od 30 do 40 cm. Cvjeta u junu i julu, plod daje u avgustu, a kod nas može da se pronađe na suhim proplancima. Ima veoma jak miris, pa se njeno sjeme uzima uz marmeladu, pekmez, voćni sok ili med.

Nekada su ljekovita svojstva piskavice bila i te kako poznata ljudima, od starog Egipta do stare Grčke, pa je čak i prorok Muhamed za nju rekao – Da znate vrijednost ove biljke, plaćali biste njenu težinu u zlatu.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: