19.09.2016 u 10:28 | Kako smršati, Zdravlje | Komentari

6 jednostavnih vježbi koje će poboljšati varenje i smanjiti stomak.

Suvišni kilogrami nisu uvijek rezultat prejedanja ili neaktivnog načina života. Dešava se da se masnoća skuplja oko struka zbog nepravilnog rada sistema za varenje. Primjećuje se osjećaj težine, umor, stalno potreba za spavanjem… Na koji način se može riješiti ovaj prroblem?

naslovna

Predlažemo vam 6 jednostavnih vježbi za čije izvođenje neće biti potrebno više od 10 minuta, piše uspesnazena.com!

Radeći ih redovno, bićete iznenađeni kako će se smanjiti stomak, nestaće osjećaj težine i poboljšaće se rad probavnog sistema i opšte stanje organizma. Ne morate vjerovati na riječ, probajte!

1. Savijanje

1

Sjedite na pod sa ravnim ispruženim nogama. Savijte desno koljeno, okrenite se i fiksirajte ga lijevom rukom. Polako se okrećite udesno, do krajnje moguće tačke, zadržite se u ovom položaju 30 sekundi. Isto ponovite i sa lijevim koljenom.

Loading...

2. Lagan čučanj

2

Stanite ravno, raširite noge u širini ramena. Podignite ruke gore i držite ih ravno, iznad glave. Lagano čučnite, dok ste još u vazduhu, kao da pokušavate da ednete na stolicu. Ostanite u ovom položaju 1 minut. Dišite polako, vodeći računa da ramena budu ispravljena.

3. Koljena ka grudima

3

Lezite na leđa i opustite se. Duboko udahnite i privucite koena ka grudima, obuhvativši ih rukama. Polako pridignite karlicu gore i zadržite se u ovom položaju 1 minut. Dišite ravnomjerno.

4. Iskorak

4

Napravite veliki iskorak napred desnom nogom, lijevu držite što je moguće ravno. Stavite ruke iza leđa i ispravite, blago savijte leđa unazad. Zadržite se kratko u ovom položaju i ponovite ovu vježbu lijevom nogom. Za svaku nogu uradite po 5 ponavljanja.

5. Most

5

Lezite na leđa, savijte koljena i dobro se oslonite stopalima o pod. Podignite kukove, držeći ruke, sa skupljenim pesnicama, ispružene na podu. Ostanite u ovom položaju 1 minut. Dišite duboko, punim plućima.

6. Noge gore

6

Lezite na pod, noge podignite gore. Držite ih ravno, oslanjajući se na leđa, a ruke leže na podu dlanovima nadole. Održavajte ovaj položaj u toku 1 minuta, pazite na disanje.

Ove jednostavne vježbe mogu napraviti čudo sa unutrašnjim organima probavnog sistema! Hrana će se variti brže i lakše, zaboravićete na osjećaj težine u stomaku. Trbušni mišići će ojačati, nestaće labavosti tijela i stomak će postati zategnutiji.

Dovoljni razlozi da počnete sa vježbama odmah. Budite zdravi!

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: