12.11.2017 u 7:40 | Zanimljivosti | Komentari

Ovo je 7 otrova koji truju vašu dušu: Sve osobe koje su nesretne imaju ove karakteristike…

Mi svakodnevno radimo određene stvari koje nas mogu samo učiniti nesretnima. Onda se pitamo zašto nam ne ide dobro i žalimo se. Evo šta trebate promijeniti:

dusa-zena

Negativnost

Negativnost nije dobra ni za koga. Ukoliko ste negativni, samo ćete praviti lošije stvari. Ne možete očekivati da vam ide dobro ukoliko vi samo razmišljate o nečemu lošem.

Promijenite tok misli, budite pozitvni i pozitivne stvari će se dešavati. Umjesto o neuspjehu, vi razmišljajte o nečemu lijepom. Sve će biti bolje.

Loading...

Nesigurnost u sebe

Ukoliko ste nesigurni u sebe, samo ćete sebe sputavati. Kako da drugi vjeruju u vas, kada vi to ne radite? Ako nemate samopoudzanja, barem ga glumite.

Želite da se svima dopadnete

Ne možete se svima dopadati, to prihvatite. Bitno je da imate osobe koje vas razumiju, ne mora to biti puno njih, ako one vrijede. Trudite se da vi budete bolja sooba, a ne da ugađate drugima.

Mislite da se loše stvari događaju samo vama

To nije tako. Ima osoba koje proživljvaju gore stavri od vaših, ali opet hrabro koračaju kroz život. Ne odustaju. Zamislite koliko su vaši problemi ništa u odnosu na tuđe.

Samo se žalite

Tako ćete samo stvarati veće probleme. Bolje je da nalazite neke lijepe stavri koje će poztivno djelovati i na vas i na okruženje.

Tražite sreću u materijalnim stvarima

Materijalne stvari su bezvrijedne kada ih uporediet sa drugima. Važnije su osobe oko vas, ljubav, dobrota. Nećete biti sretni samo s materijalnim stvarima. Bolje je da se fokusirate na bitnije.

Misliet da ste uvijek vi u pravu

Morate nekad i priznati da griješite, koliko god bilo teško. Razmislite o svojim postupcima i biće vam jasnije.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: