08.02.2018 u 21:41 | Zanimljivosti | Komentari

Evo kako vam san može izazvati srčani i moždani udar i KAKO NA VRIJEME SPRIJEČITI

Loše spavanje može učiniti više stvari nego što zamišljamo u skladu s novim studijama koje su dokazale da loš san povećava rizik od moždanog udara i srčanog udara, a time i dovesti do kardiovaskularnih bolesti.

san-mozdani

San je povezana s brojnim problemima kao što su rasprostranjene boli, demencije, depresije, anksioznosti i neprijateljstva.

Loše spavanje treba uzeti kao veliki faktor rizika za kardiovaskularne bolesti uz uz pušenje, loša prehrana i nedostatak vježbanja. Razlog za to je da je nedostatak spavanja smanjuje razine sitosti kemikalije koje se doprinose srcu bolesti i pretilosti. Kronični nedostatak spavanja je podizanje razine hormona stresa koji pridonose moždanog udara, visokog krvnog tlaka i srčanog udara.

Savjeti koji će vam pomoći da dobro naspavati…

Ovdje su neke stvari koje možete učiniti kako bi dobili dobar san:

Idi u krevet u isto vrijeme svake noći, po mogućnosti oko 10:00 sati. Za odlazak u krevet ranije je stavljajući vas više u skladu sa svojim vlastitim tijela ciklusa budnosti i / prirodnog sna.
Držite spavaću sobu malo hladnijom, To signalizira tijelu da proizvede melatonin, hormon koji pomaže da spavate prilično čvrsto.
Konzumirajte šalicu čaja koji sadrži kamilicu – to će vas učinite pospano.

Izvor: pozivitno

Vaš komentar na članak: