28.07.2016 u 10:57 | Ljepota | Komentari

Riješite se ružnih tačkica: Trikovi za uklanjanje mitisera

Veliki broj i žena i muškaraca ima problem s mitiserima koji se najčešće pojavljuju na nosu, i na razne načine pokušavaju da ih se riješe, uglavnom bezuspješno. Međutim, postoje tri trika koja će vam sigurno pomoći da se oslobodite ružnih crnih tačkica.

miteseri

Skidanje mrtve kože

Skidanje mrtve kože je jedan od najboljih načina da se riješite i mitisera. Prvo treba napariti lice. Ugrijte malo vode u šerpi, možete dodati koju kap eteričnog ulja, ako hoćete istovremeno da se inhalirate, i pokrijte glavu reškirom iznad šerpe. Ostanite tako desetak minuta. Kad ste naparili lice, treba dobro da istrljate nos i druge dijelove na kojima ima mitisera. To se može uraditi na više načina, a jedan og njih je jednostavno – grubom tkaninom. Možete i napraviti smjesu koja ima abrazivna svojstva. Na primer, uzmite dvije kašike ovsene kaše, tri kašike jogurta i malo limunovog soka. Možete napraviti i drugu smjesu, od smeđeg šećera i ulja jojobe ili kokosa. Nakvasite peškir, namažite područje koje želite da očistite od mitisera smjesom i trljajte.

Maske

Kad ste završili sa uklanjanjem mrtve kože i tvrdokornih mitisera, treba da nanesete masku. Maska može biti od ljekovite gline. Jednostavno pomiješajte glinu u prahu s vodom, tako da dobijete gušću smesu, i nanesite na lice u debljem sloju. Dobro je mazati i bjelance od jajeta. Ono sadrži mnoge nutrijente koji su potrebni vašoj koži. Treba ga mazati u nekoliko slojeva, kako se koji osuši, nakon toga nanijeti novi. Poslije nekog vremena operete lice mlakom vodom.

Tonik

Pomiješajte jednake dijelove jabukovog sirćeta i lišća svježe nane, koje ste prethodno izgnječili i samljeli. Pomiješajte, dobro promiješajte i ostavite da stoji na tamnom mjestu sedam dana, a zatim procijedite i držite u frižideru. Svaki put nakon pranja lica nanesite ovaj tonik na kožu i poslije kratkog vremena, od mitisera neće biti ni traga.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: