31.10.2014 u 23:19 | Ljepota | Komentari

RECEPT: Domaći prirodni eliksir mladosti za žene

Za brisanje godina s lica vam nije potrebno mnogo novca. Evo jednostavnog recepta.
Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne mora se sastojati samo od kozmetičkih procedura. Neophodno je kombinovati različite metode podmlađivanja koje mogu dati daju zapanjujuće rezultate.

8070556795435450b7a029856008074_orig-640x250

Recept podmlađivanja organizma:

– 100 ml lanenog ulja
- 2 srednja limuna
- 1 velika glavica bijelog luka
- 0,5 kg meda

Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore samljeti na mašinu za mljevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samljevenu smjesu pomiješati sa medom, dodati ulje i sve ponovo promiješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli.

Konzumirati tri puta dnevno po 1 supenu kašiku pola sata prije jela.

Kako ova smjesa podmlađuje organizam?

Laneno ulje je biljni hormon, Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Čista jetra je naš glavni generator mladosti. Vitamin C iz limuna savršen antioksidant, jača imunitet i krvne sudove. Bijeli luk čisti krvne sudove, a med donosi hranu sudovima – mikroelemente koji obnavljaju i podmlađuju cijeli organizam.

Izvor: lijekovitirecepti

Vaš komentar na članak: