13.04.2015 u 21:54 | Ljepota | Komentari

PODOČNJACI- Riješite ih se ekspresno

Možda vam se ne sviđa kako izgledaju, ali podočnjaci obično nisu ništa više od estetskog problema. Iako postoje i zahvati pomoću kojih ih se možete riješiti, zašto ne isprobati prirodne pripravke koji već dokazanu smiruju otekline ili sprječavaju pojavu crnih kolutova oko očiju.

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Neki od glavnih uzroka pojave podočnjaka su neispavanost, starenje, suha koža, dugotrajno plakanje, rad za kompjutorom, mentalni ili psihički stres. Kako oni obično nisu povezani s ozbiljnijim medicinskim problemima, pokušajte ih se riješiti u kratkom roku uz nekoliko prirodnih sastojaka iz popisa kojeg vam donosimo.

1. Ulje badema

Badem je odličan za njegu tanke kožice oko očiju. Koristite ga redovito i vaši podočnjaci će postepeno nestati. Nanesite ga prije spavanja i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro isperite.

2. Krastavac

Krastavci sadrže sastojke koji će vas potpuno riješiti crnih kolutova oko očiju. Narežite ga na ploške, ostavite da se hladi u hladnjaku 30-ak minuta, stavite na oči i ostavite da djeluje 10-ak minuta.

3. Krumpir

Moglo bi se reći da on služi kao prirodni izbjeljivač, a uz to će vas riješiti podbuhlosti. Naribajte jedan ohlađen krumpir, iscijedite sok i u njega namočite vaticu. Stavite ju na otečeno područje i pričekajte 15-ak minuta. Isperite s hladnom vodom.

4. Ružina vodica

Ovo je nevjerojatno dobar pripravak za njegu kože lica. Obnavlja kožu u samo nekoliko minuta, a u jednako kratkom vremenu će vas riješiti podbuhlosti i crnih kolutova oko očiju. Natopite vaticu ružinom vodicom i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Činite to 2 put na tjedan za dugotrajne rezultate.

5. Sok od limun

Vitamin C koji je najzastupljeniji sastojak limuna djeluje kao odstranjivač crnih krugova oko očiju, a to čini tako što izbjeljuje kožu. Vaticu namočite u sok od limuna, stavite na područje oko očiju i ostavite da djeluje 10-ak minuta. Isperite vodom. Postupak ponavljajte svaki dan u trajanju od 14 dana.

6. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje idealno je za smirivanje kože oko očiju. Postupak je jednostavan; nježno utrljajte par kapi kokosovog ulja na natečeno područje.

Izvor: ordinacija

Vaš komentar na članak: