07.01.2018 u 16:17 | Ljepota, Recepti | Komentari

Oni znaju kako i u pedesetoj izgledati 20 godina mlađe – 9 korejskih tajni mladolikog lica

Čak i muškarci koriste specijalnu kozmetiku i znaju mnogo trikova kako uvijek izgledati dobro. Divimo se ljepoti i snalažljivosti korejskih žena i muškaraca i sa zadovoljstvom dijelimo njihove tajne.

njega-lica

9. Pravilo 10 sekundi

Kako bi koža bila čista, zdrava i svježa, hidratantnu kremu nanose 10 sekundi odmah nakon tuširanja. Šta se događa: Pore se nakon tuširanja rašire i krema se brže upija.

8. Masaža vrelim ručnikom

Loading...

Frotirski ručnik namoče vrelom vodom, prekriju njime lice i onda rade blagu masažu. Nakon 15 minuta sklanjaju ručnik i nanose prirodno, hranljivo ulje. Šta se događa: Ova procedura ubrzava cirkulaciju, otvara pore i pomaže koži da diše.

7. Jamsu

Neobičan način da šminka potraje duže i da vam koža bude nježna i mat. Najprije nanose šminku na lice, obilato koriste puder, a onda spuste lice u posudu s hladnom vodom na 15-30 sekundi. Šta se događa: Puder ravnomjerno prione uz lice i daje mu posebnu baršunastost.

6. Pjena za brijanje protiv akni

Pjenu nanose na očišćeno lice, blago masiraju prstima, ostavljaju tako 5-10 minuta, a onda isperu. Proceduru ponavljaju 1-2 puta sedmično. Šta se događa: Žene u Koreji smatraju da je muška pjena za brijanje jedno od najboljih sredstava u borbi protiv akutnih bubuljica, jer ima antiseptičko djelovanje.

5. Alge na lice

Nori alge koriste umjesto hranljive kreme. Dovoljno je uzeti nekoliko listova algi, spustiti ih u toplu vodu, a onda staviti na lice 15 minuta. Šta se događa: U algama ima puno vitamina i sastojaka koji brinu o vašoj koži, čuvaju njenu mladost i imaju moćno antibakterijsko svojstvo.

4. Slani tonik za čišćenje lica

Recept za pripremu tonika za problematičnu kožu je jednostavan: 1 supenu kašiku morske soli staviti u 1 čašu tople vode i dobro promiješati. Nakon svakog umivanja natope blaznicu ovim rastvorom i njime protrljaju lice. Šta se događa: Morska sol dezinfikuje kožu, postepeno uklanja mitesere i umiruje upaljena mjesta. Lice izgleda svježe, a pore se sužavaju. Važno je samo ne nanositi ga na rane ili povrijeđena mjesta.

3. Flasteri protiv bubuljica

Pravi hit su plastični flasteri neprimjetni na koži i ispod šminke, koji čiste lice od bubuljica za 1-2 dana. Šta se događa: Zahvaljujući posebno antiseptičkom sastavu, ovakav flaster izoluje i liječi bubuljicu, uklanjajući upalu za vrlo kratko vrijeme, najčešće za noć.

2. Sojino mlijeko

Na Istoku sojino mlijeko koriste i u kućnim i u profesionalnim kozmetičkim preparatima. Jedan od najstarijih i najjednostavnijih recepata je da potopite gazu u sojino mlijeko, stavite na očišćeno lice i ostavite tako 15-20 minuta. Ponavljati proceduru 1-2 puta sedmično. Šta se događa: Sastojci soje pomažu da se normalizuje lučenje sebuma, podmlađuju i hrane kožu.

1. Limun za izbjeljivanje kože

Limun se izreže na pola i iscijedi se u posudu. Potom se pomoću blaznice nanosi na potamnjele ili ogrubjele dijelove kože. Procedura se ponavlja nekoliko puta dnevno. Ako je koža osjetljiva, treba s oprezom primjenjivati ovu metodu.

Šta se događa: Limunska kiselina djeluje kao piling, uklanja mrtve ćelije, pigmentne mrlje čini manje vidljivima, pore čisti od masnoće i prljavštine. Vitamin C prodire duboko, stimuliše proizvodnju kolagena i daje koži elastičnost.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: