12.06.2017 u 10:23 | Ljepota, Recepti | Komentari

Nemojte trošiti novac na pedikuru: Koristite 2 sastojka iz kuhinje i učinite vaša stopala prelijepim!

Brojni ljudi brinu o njihovom cijelom tijelu, ali zaboravljaju svoje noge. Međutim, suha, ispucala stopala su izuzetno neatraktivna i neugodna, a često mogu uzrokovati veliku bol. Stoga, noge su od velike važnosti za ostatak vašeg tijela i traže odgovarajuće liječenje.

pedikura

Naime, naša stopala su podvrgnuta velikom pritisku i težini tokom dana, tako da su često previše umorna i oštećena. Međutim, danas ćemo otkriti način da ih tretirate pravilno i pružite posebnu pažnju koje vaše noge zaslužuju.

Ovaj postupak je potpuno jeftin, tako da možete zaboraviti na skupe tretmane pedikure u spa centrima i još uvijek dobiti iste ili čak i poboljšane efekte.

Ovaj prirodni recept će vas opustiti i liječiti vaše noge i ukloniti sve mrtve stanice kože. Dakle, nakon toga, noge će biti spremne za vaše nove sandale!

Sve što trebate učiniti je sljedeće:

Naspite tople 2-4 šoljice mlijeka u neki lavor i umočitenoge u njemu. Potopite ih 5-10 minuta, dodati malo sode bikarbone i čistiti dobro. Nakon toga, samo isperite stopala s toplom vodom i nanesite malo hidratantne kreme za stopala. Efekti će vas iznenaditi!

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: