26.12.2014 u 23:10 | Kućni savjeti, Ljepota | Komentari

Kako za 2 nedelje ojačati nokte u kućnim uslovima. Tretman za jačanje noktiju

Slabi i krhki nokti su čest problem, ali uz ovaj jednostavan savjet pomoći ćete im da budu zdravi i čvrsti. Stručnjaci preporučuju ovaj efikasan recept za jačanje noktiju, koji pomaže već poslije nekoliko tretmana, kako prenosi portal usepsnazena.com

nokti-limun-590x393

Najjednostavniji način da se ojačaju nokti u kućnim uslovima je – svaki dan, ili barem svaki drugi dan u roku 2-3 nedelje, raditi 10-minutni tretman (kupku) sa morskom soli, koji sadržii neophodan kompleks minerala za jačanje noktiju.

Kako ojačati nokte u kućnim uslovima.

Za ovaj tretman biće potrebno:

- 200 ml tople vode
- 2 supene kašike morske soli
- kriška limuna
- nekoliko kapi maslinovog ulja

U manjoj posudi rastvoriti so. Spustiti vrhove prstiju u nju i držati 10 minuta.

Nakon toga istrljajte nokte kriškom limuna i ostavite ih tako 5 minuta. So ojačava noktnu ploču, a limun je odlično izbjeljuje i usporava rast zanoktica.

Nakon 5 minuta isperite ruke toplom vodom i utrljajte u nokte maslinovo ulje koje ih savršeno hidrira. Umjesto maslinovog ulja možete koristiti kremu za njegu ruku.

Ako proceduru radite pred spavanje, poslije nanošenja kreme stavite na ruke pamučne rukavice: ovo će poboljšati prodiranje hranljivih materija u ploču nokta, a koža ruku postaje glatka i nježna.

Tretman radite svaki ili svaki drugi dan u roku 2-3 nedelje i rezultat neće izostati: imaćete čvrste, zdrave nokte, koji se više neće listati.

Po potrebi, napravite pauzu od mesec dana i ponovite tretman.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: