31.10.2010 u 13:00 | Ljepota | Komentari

EVO KAKO DA IZGLEDATE 20 GODINA MLAĐE: Ruke ove 46-godišnjake su izgledale kao da ima 70 ali kada joj je prijateljica otkrila OVAJ tajni recept

Ruke koristimo svakodnevno i stručnjaci kažu da one zapravo najbolje pokazuju prve znake starenja

starenje-ruke

Zašto je tako? Zato što je koža na rukama mnogo tanja i osjetljivija. Srećom, uz samo malo truda, možete povratiti svoje mladalačke šake.

Primjetno starenje

Na poleđini šaka postoji vrlo malo masti i zato kada vlakna kolagena i elastina počnu da pucaju, efekat postaje primetan. Konstantno pranje i izlaganje raznim hemikalijama dosta utiče na njih, tako da nije čudno što zahtijevaju dodatnu njegu.

Jaja

Stručnjaci kažu da ovaj moćan lijek pomaže da se vrati elastičnost. Vrlo je jednostavno – odvojte bjelance i pomješajte sa jednom kašikom meda. Nakon toga namažite ruke ovom smjesom i ostavite da se osuši. Isperite vodom i sapunom.

Loading...

Krompir

Na ovaj način će vam ruke biti glatke. Skuvajte krompir srednje veličine i zatim napravite pire uz pomoć viljuške. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja, meda i mlijeka i stavite u frižider. Mažite 2-3 puta nedeljno i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Isperite vodom i sapunom.

Ulje šipka

Na ovaj način će vam ruke dobiti elastičnost i čvrstoću, a takođe je i hranljivo. Masirajte ruke svaki dan ovim uljem i opustite ih

Limun i šećer

Iscijedite pola limuna i pomješajte sa 2 kašike šećera i ovom mješavinom masirajte ruke kako biste podstakli mikrocirkulaciju. Isperite sapunom i hladnom vodom.

Bademovo ulje

Potopite ruke u bademovo ulje, zatim u hladnu vodu oko 5 minuta i nakon toga namažite masnu kremu. Navucite pamučne rukavice na ruke i ostavite preko noći. Ujutru će biti potpuno hidrirane.

Vazelin
vazelin

Potrebno je da namažete ruke vazelinom, stavite ih u pamučne rukavice i ostavite preko noći.

Ne grickajte nokte
ne-grickajte-nokte

Ovo utiče na kožu ruku i ujedno usporava rast noktiju, zbog čega ruke izgledaju starije.

Izbegavajte vruću vodu
izbegavajte-vrucu-vodu

Treba da izbegavate izlaganje ruku vrućoj vodi jer ih ona dehidrira. Umesto toga koristite mlaku ili hladnu vodu.

Zaštitite ruke od hladnog vremena
zastitite-ruke-od-hladnog-vremena

Uvek treba da nosite rukavice kada je hladno vreme, jer su tada najviše ugrožene.

Izvor: fokuzz.com

Vaš komentar na članak: